Witam
Mam od bardzo niedawna vn 750. Powoli doprowadzany do porządku, wymienione sprężynki w napinaczach więc tu jest ok ale martwi mnie cykanie przy przednim cylindrze. Konkretnie w górnej jego części. Pojawia się czasem na wolnych obrotach i w czasie jazdy slychać je pod obciążeniem ( jak ciągnę od niskich obrotów ). Jak przestaje przyspieszac i jest powyżej 3000 obr. to stukanie cichnie. Ma ktoś pomysł co to i co z tym można zrobić ?
Cykanie na przednim cylindrze na niskich obrotach vn750
Cykanie na przednim cylindrze na niskich obrotach vn750
Ostatnio zmieniony czw mar 06, 2014 przez squid, łącznie zmieniany 1 raz.
prawdopodobnie zacina się popychacz zaworowy, jeśli silnik był nieuzywany przez dłuższy okres mógł się stworzyć nagar ze starego oleju na popychaczu i się zacina, proponuję zdemontować, wyczyścić, popsikaj wd40 i rozruszaj w imadełku, nieporysuj!!!
druga łatwiejsza ewentualność to zalej silnik olejem 5w40(50) Quaker i niech silnik na nim popracuje następnie zalej zalecany olej , Quaker może byc do samochodu i tak go wylejesz a chodzi o to że ma on własciwwości czyszczace silnik pracujący na takim oleju po rozkreceniu cały się świeci wiem to z doświadczenia robiłem tak kilka krotnie i tylko raz nie pomogło i musiałem wyciągac popychacze
druga łatwiejsza ewentualność to zalej silnik olejem 5w40(50) Quaker i niech silnik na nim popracuje następnie zalej zalecany olej , Quaker może byc do samochodu i tak go wylejesz a chodzi o to że ma on własciwwości czyszczace silnik pracujący na takim oleju po rozkreceniu cały się świeci wiem to z doświadczenia robiłem tak kilka krotnie i tylko raz nie pomogło i musiałem wyciągac popychacze
"KTO JEST BEZ WINY NIECH PIERWSZY RZUCI KAMIENIEM"
JEZUS
JEZUS