łańcuch ze spinką czy zakuwany??

Awatar użytkownika
Shepherd
Miejscowość: LOP
Motocykl: VN2000 "syn"
VROC: 0

Post autor: Shepherd » wt lut 18, 2014

Mayones, no i rozwiałeś chmury. Gdzie kupowałeś? a tył jaki masz?
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS

Post autor: Mayones » wt lut 18, 2014

Obecnie mam 18/39. napęd 17/39 załatwił mi znajomy razem z wypożyczeniem zakuwarki i klucza dynamo... a 18 Z kupiłem później u Olka - grosskopf 45 zł.

Brzeszczot41
Miejscowość: Zachodniopomorskie
Motocykl: VN800 classic

Post autor: Brzeszczot41 » wt sty 13, 2015

W najbliższym czasie czeka mnie wymiana kompletnego napędu. Będę wykonywał ją sam. Całość została już została zamówiona u kolegi Zeusa i czekam na dostawę. Zastanawiam się też nad zakupem zakuwarki do łańcucha, gdyż nie mam możliwości jej pożyczenia, a poza tym takie narzędzie przy dwóch motocyklach w domu na pewno się przyda. Proszę o informację czy któryś z szanownych forumowiczów(czek) ma jakie doświadczenia w pracy z poszczególnymi zakuwarkami i mógłby z czystym sumieniem którąś z nich polecić.

Brzeszczot41
Miejscowość: Zachodniopomorskie
Motocykl: VN800 classic

Post autor: Brzeszczot41 » ndz lut 08, 2015

Wracając do swojego powyższego postu: napęd już wymieniony na DIDa 530 VX/114 G&B X-ringowy wzmocniony złoty, przednia zębatka oryginalna (z gumowym pierścieniem 17Z), tylna 42Z JT. Łańcuch zakułem przyrządem firmy JONNESWAY. Cena przyrządu była przystępna. Sama jakość wykonania zakuwarki i praca nią nie wzbudziła u mnie żadnych negatywnych odczuć. Sworznie ogniwa łączącego łańcuch, po zakuciu, przybrały regularny kształt, a ich średnica zwiększyła się do prawie 6 mm ( przed zakuciem sworzeń miał około 5,4 mm średnicy). Łańcuch w miejscu zakucia pracuje bez zacięć. Ogólnie przyrząd firmy Jonnesway mogę polecić. Jest to kompromis pomiędzy ceną a jakością i na pewno przydatne urządzenie w garażu motocyklisty (jeśli w napędzie naszego motocykla wykorzystywany jest łańcuch).
Zdjęcie przyrządu:
Obrazek

ODPOWIEDZ