Nierówna praca silnika po pochyleniu motocykla (na stopce).
Nierówna praca silnika po pochyleniu motocykla (na stopce).
Ot znów problem, w sumie nie upierdliwy ale dziwny - po odpaleniu motocykla i postawieniu na stopce bocznej silnik zaczyna przerywać, nie równo pracuje, jak dodaje gazu to prycha kicha i strzela w tłumik (czuć brak mocy). Gdy tylko wyprostuję motocykl do postawy pionowej pięknie i bezproblemowo pracuje, problem znika natychmiast. Nie jest to usterka bardzo mi przeszkadzająca, ale boje się że kiedyś na zakręcie w pochyleniu zacznie mi świrować. Ktoś tak miał ?
Może coś pomoże ?
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=4326
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=4326
hmm ja ostatnio miałem dwie takie sytuacje które mogą być związane z elektryką, jak w zacytowanym temacie:
1. mycie pod ciśnieniem z płynu hamulcowego po odpowietrzaniu.
2. zerwała się klema masy na dziurze i motocykl zgasł (dziwne bo powinien jechać na alternatorze) Później jak podpiąłem kleme to wszystko było ok i połączenie z aku i ładowanie.
idę szukać dalej, może coś znajde.
1. mycie pod ciśnieniem z płynu hamulcowego po odpowietrzaniu.
2. zerwała się klema masy na dziurze i motocykl zgasł (dziwne bo powinien jechać na alternatorze) Później jak podpiąłem kleme to wszystko było ok i połączenie z aku i ładowanie.
idę szukać dalej, może coś znajde.
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
- VROC: 0
Może czujnik stopki zaczyna odmawiać posłuszeństwa?
Spróbuj przeczyścić, bo zbiera się tam dużo nieczystości, wilgoci i mógł zaśniedzieć.
Luźna sugestia po moich doświadczeniach z tymże czujnikiem
Spróbuj przeczyścić, bo zbiera się tam dużo nieczystości, wilgoci i mógł zaśniedzieć.
Luźna sugestia po moich doświadczeniach z tymże czujnikiem
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur