Hej, mam prośbę do właścicieli 750ek. Otóż niedawno zauważyłem przy lewym boku motocykla lużny czarno-żółty kabelek w okolicy pedału sprzęgła.
Kabel idzie z tej wiązki, którą wychodzi też kabel do pedała stopu (odpalający światło stopu) i kable do wiatraka
Przy okazji VN zaczął się grzać niemiłosiernie, rzygnął płynem z chłodnicy (odrobiną), i nie włącza się wentylator.
Szukałem długo jakiejś wtyczki, w którą kabelek możnaby podpiąć... i nie znalazłem, natomiast jedna rzecz była podejrzana. Na dolnej części obudowy chłodnicy, oczywiście wciąż przy lewej "burcie" motocykla, wystaje taki metalowy... hmm... pierdolnik Nie jestem pewny, czy na nim nie ma śladu po oderwaniu czegoś.
To jest całkiem blisko mocowania kabla uziemienia do ramy.
Strasznie ciężko tam zajrzeć i/lub zrobić zdjęcie, bo jest to zasłonięte częściowo mocowaniem gmola itp.
Sprawdzałem w manualu do 750, ale zdjęcia były straszliwie niewyraźne.
Nie mógłby ktoś spojrzeć na swoją maszynę (preferowałbym taką, która nie ma gmoli) i zrobić zdjęcie tej części, żebym porównał z tym, co mam?
Z góry dzięki.
VN750 wiatrak, chłodnica- proszę o zdjęcie
VN750 wiatrak, chłodnica- proszę o zdjęcie
Nobody expects Spanish Inquisition!
- Słodki
- Miejscowość: Będzin
- Motocykl: "SPARTAN" 1700
- VROC: 0
Re: VN750 wiatrak, chłodnica- proszę o zdjęcie
Co ty tam z tym pedałemRae pisze:Hej, mam prośbę do właścicieli 750ek. Otóż niedawno zauważyłem przy lewym boku motocykla lużny czarno-żółty kabelek w okolicy pedału sprzęgła.
Kabel idzie z tej wiązki, którą wychodzi też kabel do pedała stopu (odpalający światło stopu) i kable do wiatraka
Przy okazji VN zaczął się grzać niemiłosiernie, rzygnął płynem z chłodnicy (odrobiną), i nie włącza się wentylator.
Szukałem długo jakiejś wtyczki, w którą kabelek możnaby podpiąć... i nie znalazłem, natomiast jedna rzecz była podejrzana. Na dolnej części obudowy chłodnicy, oczywiście wciąż przy lewej "burcie" motocykla, wystaje taki metalowy... hmm... pierdolnik Nie jestem pewny, czy na nim nie ma śladu po oderwaniu czegoś.
To jest całkiem blisko mocowania kabla uziemienia do ramy.
Strasznie ciężko tam zajrzeć i/lub zrobić zdjęcie, bo jest to zasłonięte częściowo mocowaniem gmola itp.
Sprawdzałem w manualu do 750, ale zdjęcia były straszliwie niewyraźne.
Nie mógłby ktoś spojrzeć na swoją maszynę (preferowałbym taką, która nie ma gmoli) i zrobić zdjęcie tej części, żebym porównał z tym, co mam?
Z góry dzięki.
Niedaleko masz do Wojkowic podjedź i wszystko ci zobaczą na warsztacie i dostaniesz diagnozę pewną
Jak nie wiesz gdzie pisz na pw podam ci namiary
Nie ważne dokąd
Ważne że jeden ślad za tobą
Ważne że jeden ślad za tobą
- Karamba
- Miejscowość: pomorskie
- Motocykl: Kawasaki VN 750, Honda GL 1200
- VROC: 36935
Ten pierdolnik ,to czujnik temperatury załączający wentylator ,dla sprawdzenia dotknij tym czarnym kabelkiem do masy i wentylator powinien się załączyć a potem przylutuj ten czarny kabelek do metalowej końcówki na środku "pierdolnika " i będzie ok
komar na pedały, romet , motorynka, jawa 175 ( ojca) CZ350 , długa przerwa i teraz VN 750 Św. Krzysztof jeździ z nami na tylnim siodełku tylko do 100km / h potem ustepuje miejsca Św.Piotrowi
Dzięki za odpowiedzi.
@Tomek85- może nie była to fachowa nazwa, ale wiesz, o co mi chodziło, prawda?
@Słodki - tak, tylko że motocykl stoi akurat w Katowicach, nie chciałem go zagotować po drodze. Do Moto B jeżdżę regularnie.
@Karamba- tak też wyczytałem, nie byłem pewien, dzięki za potwierdzenie. Sprawdziłem kabelkiem do masy i wnetylator ruszył. Pokombinuję z tym lutowaniem kabelka do "pierdolnika."
@Tomek85- może nie była to fachowa nazwa, ale wiesz, o co mi chodziło, prawda?
@Słodki - tak, tylko że motocykl stoi akurat w Katowicach, nie chciałem go zagotować po drodze. Do Moto B jeżdżę regularnie.
@Karamba- tak też wyczytałem, nie byłem pewien, dzięki za potwierdzenie. Sprawdziłem kabelkiem do masy i wnetylator ruszył. Pokombinuję z tym lutowaniem kabelka do "pierdolnika."
Nobody expects Spanish Inquisition!