Zimowanie motocykla
-
- Miejscowość: Zielona Góra
- Motocykl: VN 900 Classic
- VROC: 0
Zimowanie motocykla
Witam.
Szukałem podobnego tematu, ale niestety nie udało mi się znaleźć, więc zakładam nowy.
Z racji tego, że będzie to moje pierwsze zimowanie motocykla, szukam porad jak go przygotować do zimy. Z tego, co przeczytałem w sieci to są różne szkoły. Niektórzy radzą wymienić olej przed zimą, inni po. Czy warto wlewać olej do cylindrów?
Mój motocykl jest z 2008 roku, jest garażowany w nieogrzewanym garażu, na nóżce.
Będę wdzięczny za wszelkie porady
Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie
Szukałem podobnego tematu, ale niestety nie udało mi się znaleźć, więc zakładam nowy.
Z racji tego, że będzie to moje pierwsze zimowanie motocykla, szukam porad jak go przygotować do zimy. Z tego, co przeczytałem w sieci to są różne szkoły. Niektórzy radzą wymienić olej przed zimą, inni po. Czy warto wlewać olej do cylindrów?
Mój motocykl jest z 2008 roku, jest garażowany w nieogrzewanym garażu, na nóżce.
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Re: Zimowanie motocykla
Osobiście wolę zalać świeżym olejem na wiosnę,lacny pisze:Witam.
moto stoi na podnośniku tak by kółka były w powietrzu,
cylindrów nie zalewam olejem i nie przepalam maszyny do wiosny,
akumulator do domku na prostownik raz w miesiącu
klamki sprzęgła nie zaciskam na zimę.
Zalany pod korek
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
marius pisze:Na pewno zalany pod korek. Olej raz na rok - jak dla mnie mniejsza z tym kiedy. Koła w górze j/w i tyle. Bez przesady.
Odwiedzić od czasu do czasu maszynę w zaśnieżone wieczorki, wypić przy niej piwko jeśli żona w domu ma zły dzień. Ot i co.
Zimuję w garażu na nóżce, przetaczam co jakiś czas, akumulatora nie wyjmuję, uruchamiam co 2-3 tyg i wystarczy. Paliwo pod korek, Jasiek Ędrowniczek na wartę pod warsztatem. Olej na wiosnę.
Z piwem problem, bo mam jakieś 10m do garażu po śniegu.
Negocjowałem wstawienie moto na zimę do jadalni lub kominkowego, ale nie znalazłem zrozumienia. Ach te kompromisy... Ale jak trafi się jakiś większy kwas to może obudzi się we mnie macho i zaatakuję drzwi tarasowe i wjadę , a coooooo........ :evil:
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
..dokładnie tak ! - z tym, że u mnie jest na podnóżkach i klocek pod ramę żeby unieść przednie koło - oby do wiosnyAbramsm1a1 pisze:Osobiście wolę zalać świeżym olejem na wiosnę,
moto stoi na podnośniku tak by kółka były w powietrzu,
cylindrów nie zalewam olejem i nie przepalam maszyny do wiosny,
akumulator do domku na prostownik raz w miesiącu
klamki sprzęgła nie zaciskam na zimę.
Zalany pod korek
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Lubisz nas drażnić Sauro :evil: przywieź trochę tej pogody jak bedziesz jechał, podziel się.SAURO pisze:Ja nie zimuję motorka mam sezon przez cały rok wię nie wypowiadam się na temat sposobów zimowania sprzętu
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Koledzy Jest mi przykro że niestety klimat Was nie rozpieszcza..... Ja w sezonie zimowym 2008/09 miałem tu przechlapane dosłownie ponieważ przez prawie 6 miesięcy codziennie padało. Na razie jest u mnnie fajna pogoda słonecznie i dość ciepło. Zima też ma swój urok. Polska pod siegiem w słoneczny dzień to przepiękny widok.
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ