Długość kabli zapłonowych

kopkrzy
Miejscowość: W-wa
Motocykl: Vulcan 750
VROC: 0

Długość kabli zapłonowych

Post autor: kopkrzy » śr mar 11, 2015

Witam,
Jest to mój pierwszy post na forum, więc zacznę od przywitania i przedstawienia. Jestem Krzysiek mieszkam w Warszawie (tzw. słoik :D) i od jesieni zeszłego roku jestem vulcanoholikiem. Za małolata trochę przerzuciłem PRL-owskich jednośladów, po czym była długa przerwa aż mnie dopadł syndrom 40 latka :D. Moje moto to Vulcan 750, 86r., przebieg nieznany, wersja USA, a na dokładkę California. Generalnie to moto kupiłem chyba bardziej do dłubania niż jazdy i ten akurat egzemplarz mnie nie zawiódł :D. Staram się go w pierwszej kolejności odbudować, bo jak się po zakupie okazało raczej ma walnięty alternator, a dodatkowo silnik przerywa jak w baku jest mniej niż połowa paliwa (to nie jest problem z zatkanym odpowietrznikiem w korku paliwa, a raczej coś w gaźniku - zacznę od sprawdzenia poziomu paliwa w gaźniku).
Wracając do tematu, poprzedni właściciel wymieniał w moto kable zapłonowe i zrobił to nie do końca profi (jeden kabel został przytopiony, bo pozbył się z nich gumowych osłonek). Mam więc gorącą prośbę o podanie długości oryginalnych kabli – może akurat ktoś ma cewki na wierzchu. Kupiłem kable Beru i mam sprytny plan naciągnąć na nie gumowy wężyk 7x10.
Pozdrawiam,
krzkop
PS. Z racji wieku moto pewnie będę Wam tu częściej przynudzał :D

Awatar użytkownika
Karamba
Miejscowość: pomorskie
Motocykl: Kawasaki VN 750, Honda GL 1200
VROC: 36935

Post autor: Karamba » czw mar 12, 2015

Wiatać :ok: co do kabli ,wydaje mi się ( moim skromnym zdaniem ) że długość nie ma wpływu ,ale wymienić pewnie warto skoro nie ciekawe , co do przerywania przy nie pełnym baku , sprawdź kranik ,szczególnie membranę , a co do akumulatora to nie chcę być złym prorokiem ale sprawdź ładowanie ( walnięty altek to nadworna usterka ) Powodzenia i radości z dłubania i jazdy życzę :motorynka:
komar na pedały, romet , motorynka, jawa 175 ( ojca) CZ350 , długa przerwa i teraz VN 750 Św. Krzysztof jeździ z nami na tylnim siodełku tylko do 100km / h potem ustepuje miejsca Św.Piotrowi

ODPOWIEDZ