VN 2000 "wali" się w zakretach.

Andreas
Miejscowość: Bydgoszcz
Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
VROC: 0

Post autor: Andreas » wt lis 02, 2010

motorynka
wsk
junak
gpz 550
honda magna 750
nomad 1500
vn 2000
jezdziłem tez gsx-r 1000 (160kg/170km)

Awatar użytkownika
MUKA
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer

Post autor: MUKA » śr lis 03, 2010

Andreas pisze:motorynka
wsk
junak
gpz 550
honda magna 750
nomad 1500
vn 2000
jezdziłem tez gsx-r 1000 (160kg/170km)
Oj to jeszcze z koszem nie jeździłeś!!!!
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Awatar użytkownika
Albert
Miejscowość: Błonie
Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000

Post autor: Albert » śr lis 03, 2010

Panowie ten jak mu tam, Andreas jest jak 007 buuuuhaaaaa, nie rozśmieszaj nas takim czymś bo to nie robi na mnie wrażenia

[ Dodano: Sro Lis 03, 2010 ]
a lampe i tak masz do kitu
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.

Awatar użytkownika
qla
Miejscowość: Poznań
Motocykl: jeszcze brak;(

Post autor: qla » śr lis 03, 2010

A ja powiem, że Baudolino mnie natchnął na tyle, aby na pierwsze moto rozglądać się za 1600 lub 1500, zależy co się trafi ;) Skoro On daje radę, to ja tez powinienem. W końcu duży jestem ;P Ale i tu wątpliwość : Czy np. 1600 jest większy od 800? bo wymiary (rozstaw kół, długość itd) aż tak bardzo się nie różnią?

Awatar użytkownika
Abrams
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » śr lis 03, 2010

qla pisze:A ja powiem, że Baudolino mnie natchnął na tyle, aby na pierwsze moto rozglądać się za 1600 lub 1500, zależy co się trafi ;) Skoro On daje radę, to ja tez powinienem. W końcu duży jestem ;P Ale i tu wątpliwość : Czy np. 1600 jest większy od 800? bo wymiary (rozstaw kół, długość itd) aż tak bardzo się nie różnią?
Nie masz aż tak dużej różnicy wymiarów, masa większa ciut wyżej siodło...
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Andreas

Post autor: Andreas » śr lis 03, 2010

Panowie ten jak mu tam, Andreas jest jak 007 buuuuhaaaaa, nie rozśmieszaj nas takim czymś bo to nie robi na mnie wrażenia

??? a ty co indiana jons ? moze alicja w krainie czarów, na twoim wrazeniu mi jakos nie bardzo zalezy to jes forum czy lizanie sie po d..ach
masz kompleksy ? ze nie masz soczewek tylko odbłysnik?

Awatar użytkownika
Abrams

Andreas pisze:Panowie ten jak mu tam, Andreas jest jak 007 buuuuhaaaaa, nie rozśmieszaj nas takim czymś bo to nie robi na mnie wrażenia

??? a ty co indiana jons ? moze alicja w krainie czarów, na twoim wrazeniu mi jakos nie bardzo zalezy to jes forum czy lizanie sie po d..ach
masz kompleksy ? ze nie masz soczewek tylko odbłysnik?
Stary naucz się cytować tekst!!!!!Masz po prawej przycisk cytuj a nie ctrl c ctrl V
Już druga osoba Ci to pisze a Ty ciągle nie możesz się nauczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wynika z tego że jakieś problemy z przyswajaniem informacji...
Na forum też wypada zachowywać się kulturalnie a nie pyszczyć na wszystkich!!!!!

VROC #29561

Awatar użytkownika
Lecho
Miejscowość: Białystok
Motocykl: VN1600 Classic
VROC: 32224

Post autor: Lecho » śr lis 03, 2010

Moim zdaniem jest.
Swoją 800-tkę czuję doskonale (mam wrażenie, że nad nią panuję), ale jak dosiadałem Nomada to czułem duży respekt i czerwoną lampkę pod czachą.
800-tką można "powywijać", 1500-tką chyba trochę gorzej.
Może brak mi kilku kilo kilometrów na tym większym, ale póki co to moja opinia jest jak powyżej. :ok:

Awatar użytkownika
Abrams

Lecho69 pisze:
Moim zdaniem jest.
Swoją 800-tkę czuję doskonale (mam wrażenie, że nad nią panuję), ale jak dosiadałem Nomada to czułem duży respekt i czerwoną lampkę pod czachą.
800-tką można "powywijać", 1500-tką chyba trochę gorzej.
Może brak mi kilku kilo kilometrów na tym większym, ale póki co to moja opinia jest jak powyżej. :ok:
MOżna powiedzieć że 800 jest bardziej kompaktowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

VROC #29561

Awatar użytkownika
Baudolino
Miejscowość: Kraków
Motocykl: Lucynka
VROC: 32426

Post autor: Baudolino » śr lis 03, 2010

Andreas
Ciężko się z Tobą rozmawia, a juz wytłumaczenie Ci czegokolwiek wydaję się być niemożliwe.
Uparłeś się przy swoim zdaniu i ok, ale nie wszyscy muszą je podzielać. Ja wypisuję "poematy", a ty mi z boss hosami. Po co ?? Zaręczam Ci że gdy mi się takie cudaki podobały to właśnie takiego bym sobie sprawił. Kupiłem VN 2000 i na dziśiejszy dzień nie planuję się na nim zabić, czego dowodem są np. moje zapytania. Nie rozumie też tego lizania po dupach... To znaczy że jeśli ktoś ma czelność pomyśleć że jednak z czasem się nauczę na tym jeździć to nie ma swojego zdania ?? To jest tylko motocykl !!! Duży, ciężki, ale nie jestem pierwszą osobą która na pierwszy sprzęt zapodała sobie ponad 350kg czy ponad 100KM.
Przyjąłem i zrozumialem co chciałeś mi przekać, miło że troszczysz się o niedoświadczonych motocyklistów, ale bardzo proszę skończmy już o tym. Lubię wyzwania, a nauka jazdy na tym motocyklu jest dla mnie wyzwaniem. Atakowanie mnie czy kogokolwiek innego nie ma najmniejszego sensu. Chciałbym też żebyś dostrzegł że nie zadałem pytania "jakie moto na początek". Świadmie wybrałem VN 2000. Owszem, przeliczyłem się troszkę, nauka zajmuje mi więcej czasu niż przypuszczałem lecz niewątpię że kiedyś go opanuje. Zrozum że nie mam wielkiego ciśnienia. Mam auto w które wsiadam jak muszę się gdzieś przemieścić, a motocykl to hobby.
I na koniec. Pewnie poczytałeś forum i zauważyłeś że nie wszyscy z wszystkim się tu zgadzamy. Nawet jeśli mamy skrajnie odmienne zdania starmy się swoje rację przekazać spokojnie, bez emocji i sarkazmów. Własnie tym rózni się to forum od np. tego wielkiego motocyklowego. Chciałbym żebyś to uszanował, nie pisał o lizaniu tyłków, a jeśli to możliwe bawił się z nami i czasmi wspierał radą tych mniej doświadczonych.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Piotr_Classic
Miejscowość: Madryt
Motocykl: HD Street Glide
VROC: 32438

Post autor: Piotr_Classic » śr lis 03, 2010

AMEN !!!

i

PAX MIĘDZY CHRZEŚCIJANY (MOTOCYKLISTY) !!! :yeee: :yeee: :yeee:

Awatar użytkownika
Lecho

Baudolino pisze:To jest tylko motocykl !!! Duży, ciężki,
Baudolino trzymam kciuki i gratuluję dystansu do samego siebie, dostarczasz na forum dużo radości i liczę, że będę miał okazję poznać Cię osobiście. :yeee:

[ Dodano: Sro Lis 03, 2010 ]
Tylko nie licz na lizanie d...y :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

VKC
Motocykl:

Post autor: VKC » śr lis 03, 2010

Piotr_Classic pisze:PAX MIĘDZY CHRZEŚCIJANY
między nimi tego nie będzie , nie ma na co liczyć - już pod grunwaldem pokazali że się nie da :antlers:

Awatar użytkownika
Baudolino
Miejscowość: Kraków
Motocykl: Lucynka
VROC: 32426

Post autor: Baudolino » śr lis 03, 2010

Lecho69 pisze:liczę, że będę miał okazję poznać Cię osobiście
Byłoby miło :)
Może jednak przyjedzieszz na Andrzejki ?? To tylko 350km a i trasa w dużej częsci jest całkiem dobra.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lecho

Baudolino pisze:
Może jednak przyjedzieszz na Andrzejki ?? To tylko 350km a i trasa w dużej częsci jest całkiem dobra.

Pozdrawiam
Wciąż kombinuję, ale chyba swojej Dorotki nie namówię. Byłbym jedyny bez pary :sad: , no chyba, że bym córę zabrał :mrgreen:

Awatar użytkownika
qla

Baudolino pisze:MOżna powiedzieć że 800 jest bardziej kompaktowa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rozumiem, ze bardziej pod względem masy niż jako tako wymiarów?:)

Pamiętam jak wsiadałem na Shadowa 750 kumpla... Z zewnątrz z odległości 3 metrów - duże moto, jak wsiadłem, to nie wiedziałem, czy jak kolana na wysokości baku to dobrze, czy nie:P

Awatar użytkownika
Krasnal
Miejscowość: UK & Piotrków T.
Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
VROC: 32105

Post autor: Krasnal » śr lis 03, 2010

Lecho69 pisze:
Baudolino pisze:

Pozdrawiam
Wciąż kombinuję, ale chyba swojej Dorotki nie namówię. Byłbym jedyny bez pary :sad: , no chyba, że bym córę zabrał :mrgreen:
wpadaj, wszystkie znaki na niebie i ziemi dają mi prawo myślec, ze na mówiłem swoją Andzie by dojechała na andrzejki, więc nie będziesz sam(dobrze tańczy)...
a do Baudolino, stary nie martw się, kiedy czytam o Twych przygodach, to jakbym widział siebie, prwko zrobiłem w ubiegłym roku, jakieś dwa tygodnie przed 50 urodzinami, kupiłem VN900, właściwie to kupiłem ją jeszcze przed egzaminem, ale że była to nóweczka, to servis zgodził sie by czekała na wielką chwile, zrobiłem jakieś 6 czy 7 tysięcy mil i wskoczyłem na VN2000, i to był strzał w dziesiątke, jeżdzi mnie się lepiej niż na VN900, słowo, zobaczysz czas uczyni swoje i doznasz olśnienia, zobaczysz jak może być rewelacyjnie, i pisanie,że jazda nią 100 na godzine to "mulenie" mija się zupełnie z prawda, nie prędkość a poczucie możliwości (ogromne)pod ręka daje fantastyczne wprost uczucie, nie do przecenienia, i jeszcze jedno, bardzo podoba mnie sie to, co napisałes, że kupiłes bo taką chciałeś, TRZEBA spełniać marzenia, to cholernie ważne, a coś na ten temat już wiem w moim wieku
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...

+44 7540233074

Andreas

Post autor: Andreas » śr lis 03, 2010

Dobrze juz dobrze nie gniewaj sie baudolino >Mam takiezdanie na ten temat i tyle. Nie kazdy mósi się z tym zgadzać. Co do boss hosa to był zart nie myslałem ze to odbiezesz zbyt dosłownie. wcale nie jestem najlepszym motocyklistą jestem raczej przeciętnym jak bym był lepszy pewnie teraz by w garazu stała zx10 a ja bym był na innym forum...
co do tych tyłków to mam wrazenie ze nie mozna tu napisac o swoich bąć co bąc rzyciowych doswiadczeniach bo jest odrazu piętnowany... trzeba tylko przytakiwac przepraszac ze się zyje....

Awatar użytkownika
qla

Andreas pisze:co do tych tyłków to mam wrazenie ze nie mozna tu napisac o swoich bąć co bąc rzyciowych doswiadczeniach bo jest odrazu piętnowany
Osobiście nie wiem, czy jest się czym chwalić, że się ma RZyciowe doświadczenie....;]
Ja takiego nie mam i nie chcę mieć :yeee: :motonita:

Awatar użytkownika
oktogon
Miejscowość: Rzeszów
Motocykl: BMW K1200RT
VROC: 31527

Post autor: oktogon » śr lis 03, 2010

Lecho69 pisze:800-tką można "powywijać", 1500-tką chyba trochę gorzej.
1500 czy 1600 tez można powywyijac, tylko różnica jest taka ze potrzebna zimna krew i opanowanie, o ile 900 czy 800 potrafia wybaczyć pewne błedy czy też w momencie zawachania mozna jeszcze się podeprzeć nogą i podtrzymać o tyle większe już raczej nie bardzo, przypomnijcie sobie filmik jak chłopaki z Top Gun School śmigali na parkingu i na pewno nie były to 800 czy 900.
Wszystko da się opanować tylk oćwiczyć, cwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i nie poddawać się
_____ VROC 31527 _____

Zablokowany