Czy ktos z was probowal zwiekszyc moc w VN1700? Nie ukrywam ,ze w Voyagerze przy dalszych wyjazdach,przelotach autostrada zaczyna mi brakowac powera

CadetC pisze:30% mocy wiecej przez zainstalowanie PCzamówiłem ( a właściwie Grześ zamówił dla mnie) moduł Power Comander - Panowie z hamowni obiecuję 20-30% mocy więcej.
- nie ma szans!!!!
Krzysztof
Myślę że najzwyczajniej w świecie naginasz fakty - starasz sie to zamaskować nieudolnym sarkazmemYuzek pisze:Kolega w tamtym tygodniu zamontował w dwójce - na hamowni z 94 pierwotnie otrzymał 134 kM.
Więc policz ile to jest % ( oczywiście jak umiesz bo to 6 klasa - a nie wiem kiedy edukację zakończyłeś )
Pomiary i diagnostyka robiona w najlepszej ( no dobra - jednej z najowocześnejszych hamowni w PL )
Więc jak nie wiemy to się nie mądrzymy
oczywiście ,że nie samym PC - wydechy kaliński i filtr KN ,ale to chyba oczywista oczywistośćCadetC pisze:Myślę że najzwyczajniej w świecie naginasz fakty - starasz sie to zamaskować nieudolnym sarkazmemYuzek pisze:Kolega w tamtym tygodniu zamontował w dwójce - na hamowni z 94 pierwotnie otrzymał 134 kM.
Więc policz ile to jest % ( oczywiście jak umiesz bo to 6 klasa - a nie wiem kiedy edukację zakończyłeś )
Pomiary i diagnostyka robiona w najlepszej ( no dobra - jednej z najowocześnejszych hamowni w PL )
Więc jak nie wiemy to się nie mądrzymy- może i kolega uzyskał 134KM ale na pewno nie z powodu tylko zainstalowanego PC - bez zmiany wydechu i modyfikacji dolotu( np. zmiana filtra na mniej restrykcyjny) czyli na umożliwieniu swobodniejszego "oddychaniu" 30% z samego PC jest to najzwyklejsza BZDURA!!!
Krzysztof
A weź trochę więcej opowiedz o tym. Gdzie robiłeś, wrzuć wykresy, co dokładnie wrzuciłeś za graty.Grześ pisze:134 kucy to max co się wyciśnie . Po korekcie map zostawiłem 128 to będzie bez uszczerbku dla silnika.
PC5 KN Kalina Autotune oraz koprcesor .
Jedyny minus to minus ładnych kilka tysi