Voyager 1700 , Venture- ocena, opinie
- BubRb
- Miejscowość: Babimost k.Zielonej Góry
- Motocykl: VN 800
- VROC: 35149
Witajcie...
Smoku - jestem fanem Kawasaki... ale wszytskiego trza posmakować
Pewność - chodziło mi o to, że 20-letnie motongi z 10tyś przebiegu to już kpina...z uczciwego nabywcy....a podane przez sprzedawcę 70tyś jest bliskie prawdy....
Wulbi - i obaliłeś całą moją teorię o uczciwości....
Idąc tym torem myślenia, jeżeli wszystkie są przekręcone, to pytanie do sprzedawców o ile przekręcają ))))
- moto wystawione 10 tyś.... w rzeczywistości ? - 100tyś km
- zaś moto 70 tyś.... w rzeczywistości 300 tyś km
To jakaś masakra... ale sami się w to wpędziliśmy...
Wystarczyłoby, żeby wszyscy pokazali uczciwe przebiegi i sprzedaż wyglądałaby tak samo jak wygląda... a przebieg byłby uczciwy a kupujący wiedziałby co robić z motorem...jakiś serwis, przegląd... albo coś... )
Wracając do tematu....
No to jak zwąchać ślady użytkowania moto dla 70tyś przebiegu...
a jak wyglądają ślady dla 200 tyś przebiegu...
Dzięki za porady.
ps. Wulbi - to w końcu ile przebiegu mają te motocykle... 150 tyś rocznie... to 10 latek ma 1.500.000 km ??????????
Smoku - jestem fanem Kawasaki... ale wszytskiego trza posmakować
Pewność - chodziło mi o to, że 20-letnie motongi z 10tyś przebiegu to już kpina...z uczciwego nabywcy....a podane przez sprzedawcę 70tyś jest bliskie prawdy....
Wulbi - i obaliłeś całą moją teorię o uczciwości....
Idąc tym torem myślenia, jeżeli wszystkie są przekręcone, to pytanie do sprzedawców o ile przekręcają ))))
- moto wystawione 10 tyś.... w rzeczywistości ? - 100tyś km
- zaś moto 70 tyś.... w rzeczywistości 300 tyś km
To jakaś masakra... ale sami się w to wpędziliśmy...
Wystarczyłoby, żeby wszyscy pokazali uczciwe przebiegi i sprzedaż wyglądałaby tak samo jak wygląda... a przebieg byłby uczciwy a kupujący wiedziałby co robić z motorem...jakiś serwis, przegląd... albo coś... )
Wracając do tematu....
No to jak zwąchać ślady użytkowania moto dla 70tyś przebiegu...
a jak wyglądają ślady dla 200 tyś przebiegu...
Dzięki za porady.
ps. Wulbi - to w końcu ile przebiegu mają te motocykle... 150 tyś rocznie... to 10 latek ma 1.500.000 km ??????????
- BubRb
Oględziny były..
Z zewnątrz nic nie widać..
Mała wgniota na zbiorniku - na kciuk.
Wytarte oparcie pasażera
Drobne ryski na lakierze
Malowana górna część (bordowa) owiewki głównej - widać bo lakier ma odcień i różni się od pozostałych części.
Brak śladów wycieków - moto suche.
Opony - podobno OK...
Akumulator 1 tygodniowy - nowy.
Właściciel - ok.50-letni.
Twierdzi, że:
- ma ca.165cm wzrostu, ok 80 kg.
- kupił moto rok temu, kolega mu sprowadził ze stanów,
- moto widział na zdjęciach nie sądzi, że jest tak wielki,
- przejechał na nim 1000km.
Oględzin dokonał kolega Kristof... twierdzi że jest do wzięcia
Z zewnątrz nic nie widać..
Mała wgniota na zbiorniku - na kciuk.
Wytarte oparcie pasażera
Drobne ryski na lakierze
Malowana górna część (bordowa) owiewki głównej - widać bo lakier ma odcień i różni się od pozostałych części.
Brak śladów wycieków - moto suche.
Opony - podobno OK...
Akumulator 1 tygodniowy - nowy.
Właściciel - ok.50-letni.
Twierdzi, że:
- ma ca.165cm wzrostu, ok 80 kg.
- kupił moto rok temu, kolega mu sprowadził ze stanów,
- moto widział na zdjęciach nie sądzi, że jest tak wielki,
- przejechał na nim 1000km.
Oględzin dokonał kolega Kristof... twierdzi że jest do wzięcia
Jak mnie się motor podobał ,albo jak od razu mnie uwiódł to go kupowałem .Na licznik nigdy nie patrzę ,chyba że sprzedawca mnie coś tam wciska i nawija makaron na ........... A normalnie zerkam jak już mnie POCIĄGA .
Bo jak pisałem przebieg zna tylko motor ,ale nie dajmy się zwariować .
Ps. Przebiegi po 1,5 bańki ,to na wet mnie nie przyszło do głowy,a może .......bo po 2 latach idą do Polaków
Bo jak pisałem przebieg zna tylko motor ,ale nie dajmy się zwariować .
Ps. Przebiegi po 1,5 bańki ,to na wet mnie nie przyszło do głowy,a może .......bo po 2 latach idą do Polaków
Wieczny optymista
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
- BubRb
Drążymy temat dalej....
Przykro mi VulcanoManiacy.... poznałem inną laskę..zwie się Venture... chyba zostawię Was dla tej laski )) /a może kiedyś wrócę z Voyagerem/ ??
Mam za sobą kilka oględzin moto....mam również przejażdżki... i uczciwie powiem, mam już dość...
Dobry rocznik + mała kasa - moto do remontu (oczywiście sprzedający zawsze twierdzą, że moto jest idealne).
Duża kasa + odpowiedni rocznik..... loteria...albo będzie dobrze albo nie )
Przypadek szczególny....dosiadłem moto od motocyklisty, wyglądało wszystko OK... i..........????? jazda próbna........... było już coś ok.100km....więc manetka poszła mocniej... i co.. przy 120-140km/h ślizganie sprzęgła... zwrot moto....
A teraz do sedna...
Ma ktoś możliwość sprawdzenia VIN............. ?
A co oznacza, na stronie autoDNA, po skrótowym srawdzeniu, brak możliwości zaznaczenia opcji Raport "AutoCheck"............ jest zaciemniona i niedostępna... to jakaś magia ?!
Pozdrawiam VulcanoManiaków...
Przykro mi VulcanoManiacy.... poznałem inną laskę..zwie się Venture... chyba zostawię Was dla tej laski )) /a może kiedyś wrócę z Voyagerem/ ??
Mam za sobą kilka oględzin moto....mam również przejażdżki... i uczciwie powiem, mam już dość...
Dobry rocznik + mała kasa - moto do remontu (oczywiście sprzedający zawsze twierdzą, że moto jest idealne).
Duża kasa + odpowiedni rocznik..... loteria...albo będzie dobrze albo nie )
Przypadek szczególny....dosiadłem moto od motocyklisty, wyglądało wszystko OK... i..........????? jazda próbna........... było już coś ok.100km....więc manetka poszła mocniej... i co.. przy 120-140km/h ślizganie sprzęgła... zwrot moto....
A teraz do sedna...
Ma ktoś możliwość sprawdzenia VIN............. ?
A co oznacza, na stronie autoDNA, po skrótowym srawdzeniu, brak możliwości zaznaczenia opcji Raport "AutoCheck"............ jest zaciemniona i niedostępna... to jakaś magia ?!
Pozdrawiam VulcanoManiaków...
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Motocykl wygląda całkiem nieźle, nie widać śladów malowania malowany był jedynie centralny kufer do czego sprzedający się przyznał, prawie na każdym z elementów widać jakieś drobne rysy otarcia. Chromy ok nie ma śladów korozji. Prowadzi się w porządku nie ma żadnych niepokojących objawów. Silnik suchy bez wycieków pracuje ok, jak przyjechałem motocykl stał w garażu zimny nie palony nie umawiałem się, zapalił z pierwszego strzała. Przebieg odczytany z zegarów 33607 mil, CB radio działa ale nie jest przestrojone. Rozmawiałem trochę z gościem z tego co mówi to sporo motocykli sprzedaje do Finlandii ten też ma tam jechać pod koniec czerwca. Jak chcesz foty daj email zrobiłem kilka to Ci wyślę ale mistrzem fotografii nie jestem, więc fajerwerków się nie spodziewaj. Mi osobiście ten model nie pasi ale jeśli tobie podchodzi to wygląda na warty uwagi.
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019