Porada VN 1500?
- Ryszard1962
- Miejscowość: Warszawa - Gocławek
- Motocykl: RS 1600 był Kawsaki VN 1500 NOMAD
- VROC: 37255
Witam,
pojawił czy się znowu, a nie to inne moto, inne malowanie bez sakw itd:
http://otomoto.pl/oferta/kawasaki-vulca ... y633t.html
ale po długiej przerwie może lepiej 800? poręczniej... na pewno, tylko czy nie komicznie?
Ktoś zna tego sprzedającego?
http://otomoto.pl/oferta/kawasaki-vulca ... hjb5a.html
na co patrzeć? jakieś typowe awarie?
może rano bym podjechał...
pojawił czy się znowu, a nie to inne moto, inne malowanie bez sakw itd:
http://otomoto.pl/oferta/kawasaki-vulca ... y633t.html
ale po długiej przerwie może lepiej 800? poręczniej... na pewno, tylko czy nie komicznie?
Ktoś zna tego sprzedającego?
na co patrzeć? jakieś typowe awarie?
może rano bym podjechał...
- BubRb
- Miejscowość: Babimost k.Zielonej Góry
- Motocykl: VN 800
- VROC: 35149
Trochę się spieszę:
Miałem takiego, nawet w takim kolorze.... moto super.. lekkie, nienożycuje...dobrze się prowadzi.... jeden z najlepszych na pierwsze moto.
Co do moto na foto:
- bordowo-kremowy - kolor oryginalny (chyba że malowany),
- tył - nieoryginalne kierunkowskazy i lampa i tablica rejestr.
- lusterka przód...hym...jakby oryginalne, ale oryginały miały ramkę czarną, gumową.
Howk
Miałem takiego, nawet w takim kolorze.... moto super.. lekkie, nienożycuje...dobrze się prowadzi.... jeden z najlepszych na pierwsze moto.
Co do moto na foto:
- bordowo-kremowy - kolor oryginalny (chyba że malowany),
- tył - nieoryginalne kierunkowskazy i lampa i tablica rejestr.
- lusterka przód...hym...jakby oryginalne, ale oryginały miały ramkę czarną, gumową.
Howk
- BubRb
Jeździłem 800-tką, cztery lata... zrobiłem na nim tylko 4-5 tyś km......niewiele...
Ale nie miałem najmniejszego problemu z moto.
Był niezawodny...a teraz służy nowemu właścicielowi.
Po sezonie zawsze odpalał na dotyk...
kupiłem goliznę, potem trochę go ubrałem...a teraz cieszy nowego właściciela.
Sprawdzić moto, przejechać się nim... nie powinien ściągać na boki, nie powinien się trząść, żadnych szmerów w silniku, sprawdzić stan opon, aku....czy silnik mokry czy suchy, sprawdzić łańcuch czy jest jeszcze miejsce aby go naciągać... i tyle...
Moto nie jest skomplikowane, więc i drobne naprawy jesteś w stanie sam pokręcić....
Powodzenia
ps. a tak mój wyglądał: Moje moto
Ale nie miałem najmniejszego problemu z moto.
Był niezawodny...a teraz służy nowemu właścicielowi.
Po sezonie zawsze odpalał na dotyk...
kupiłem goliznę, potem trochę go ubrałem...a teraz cieszy nowego właściciela.
Sprawdzić moto, przejechać się nim... nie powinien ściągać na boki, nie powinien się trząść, żadnych szmerów w silniku, sprawdzić stan opon, aku....czy silnik mokry czy suchy, sprawdzić łańcuch czy jest jeszcze miejsce aby go naciągać... i tyle...
Moto nie jest skomplikowane, więc i drobne naprawy jesteś w stanie sam pokręcić....
Powodzenia
ps. a tak mój wyglądał: Moje moto
- BubRb
Zapomniałem wspomnieć o ogranicznikach skrętu..czy są spawane czy nie...cz wogóle są....
Ale tak na marginesie, nie oszukujmy się... wszystkie moto są po demolce...więc trza tylko znaleźć moto dobrze naprawione )))
Obecnie również poszukuję moto, trochę większego... i powiem ci, że rozsypał się cały mój światopogląd....ponieważ okazało się, że najuczciwszymi ludźmi na świecie, poprostu brylant, nieskazitelni...........są sprzedawcy=handlarze !!!!!!!!!!!! co za szlachetni ludzie
Ale tak na marginesie, nie oszukujmy się... wszystkie moto są po demolce...więc trza tylko znaleźć moto dobrze naprawione )))
Obecnie również poszukuję moto, trochę większego... i powiem ci, że rozsypał się cały mój światopogląd....ponieważ okazało się, że najuczciwszymi ludźmi na świecie, poprostu brylant, nieskazitelni...........są sprzedawcy=handlarze !!!!!!!!!!!! co za szlachetni ludzie
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
- VROC: 0
Zmień znajomegoDługi928 pisze: Znajomy mechanik namawia mnie na Drag Stara 1100... Ze niby mniej awaryjny, itd.
Przejechałem VN 800 30. tysięcy kilometrów i nie dam złego słowa powiedzieć.
Co do wyboru, skierowałbym się zdecydowanie ku 800. (o Drag Starze przez grzeczność nie wspomnę )
1500 ewidentnie po przygodzie, "do poprawek" więc nawet komuś nie chciało się lub nawet nie dało się "ulepić" go porządnie.
800 na pierwszy rzut oka wygląda dobrze. Brakiem gum na lusterkach się nie sugeruj, bo to można (i chyba większość to robi) ściągnąć.
Na pewno minusem jest brak wyposażenia, ale może być to istotny argument w negocjacjach.
Zaznacz koniecznie, żeby motocykl był zimny. Nie odpalany przed Twoim przyjazdem.
Nie zrażaj się "cykaniem" silnika. Ale to też nie mają być jakieś niepokojące stuki
Powodzenia i dawaj znać jak sytuacja się rozwinęła
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
i dalej wisi...
może ktoś jeszcze popatrzy? może ktoś jest z okolicy, niby mam tylko 110 km ale nie chcę się wkopać, wiadomo, przygoda itd, ale na co kłopoty?
i dalej wisi...
może ktoś jeszcze popatrzy? może ktoś jest z okolicy, niby mam tylko 110 km ale nie chcę się wkopać, wiadomo, przygoda itd, ale na co kłopoty?