Kalinski tlumiki Vn 2000
- Przywa
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: kawasaki VN2000
- VROC: 36529
http://m.youtube.com/watch?v=kfXJ1qQZvME
Mam nadzieję że co słychać
Mam nadzieję że co słychać
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Zimny tak szybko dyszy, musi mieć trochę czasu na rozgrzanie się.Grześ pisze:Masz wysokie ustawione obroty bardzo. Ale gadają hm... Jak Powinny
Lepiej słychać na otwartej przestrzeni, ale podkręcenie obrotów daje czadu.
Do zapasowych żarówek dorzuciłeś coś od bólu głowy?
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
Z mojej strony mogę dodać, że na wolnych obrotach slychać gruby basowy dzwięk. Przy wyższych obrotach i wyprzedzaniu, gdy dźwięk odbija się od innych aut robi się głośno. Chociaż mojemu pasażerowi się to bardzo podoba. Jak dla mnie troszke mi brakuje kelkotu jak w Cobrach, ale tam jest goła rura, która przy wyższych obrotach zmienia dzwięk.
Jesli się zdecydujesz to rozważ wersje Kaliny bez łączenia na końcu rury. Ja wybrałem właśnie ten model gdzie jest odcięcie przy końcu rury i wydostaje się tamtendy wygłuszenie oraz sadza. Wiosną jade to zgłosić do Kalińskich bo mi się to bardzo nie podoba.
Jesli się zdecydujesz to rozważ wersje Kaliny bez łączenia na końcu rury. Ja wybrałem właśnie ten model gdzie jest odcięcie przy końcu rury i wydostaje się tamtendy wygłuszenie oraz sadza. Wiosną jade to zgłosić do Kalińskich bo mi się to bardzo nie podoba.
Witam Ponownie,
Jak to bywa w naszym gronie dzwięk motocykla jest nieodzownym elementem i podstawą miłości:) do naszych lalek.
Rok temu założyłem wydech Kalińskiego, jest fajnie, głośno i słychać, że między nogami jest coś więcej niż literek, ALE no właśnie dlaczego to ale....
Od zawsze byłem fanem wydechów Cobra.. te klekotanie jak ciapek przy orce ma swój urok i jakoś mi tego brakuje w moim moto. W mojej głowie urodziła się nowa koncepcja..." a może by tak Cobry..." wyglądają mniej oryginalnie, ale ten dzwiek... Czy ktoś z posiadaczy tego zestawu może się wypowiedzieć?? A moze V&H jeśli tak klekocze... Szukałem filmików na yt, ale to nie jest to... Co sądzicie?? A może ktoś chętny na moje Kaliny z dodatkowymi kilerami na przegląd lub dłuuuuugą trase?
Wiem, że to takie moje rozterki, ale z kim mam się nimi dzielić, jak nie z ludźmi, którzy wiedzą o czym pisze....
Jak to bywa w naszym gronie dzwięk motocykla jest nieodzownym elementem i podstawą miłości:) do naszych lalek.
Rok temu założyłem wydech Kalińskiego, jest fajnie, głośno i słychać, że między nogami jest coś więcej niż literek, ALE no właśnie dlaczego to ale....
Od zawsze byłem fanem wydechów Cobra.. te klekotanie jak ciapek przy orce ma swój urok i jakoś mi tego brakuje w moim moto. W mojej głowie urodziła się nowa koncepcja..." a może by tak Cobry..." wyglądają mniej oryginalnie, ale ten dzwiek... Czy ktoś z posiadaczy tego zestawu może się wypowiedzieć?? A moze V&H jeśli tak klekocze... Szukałem filmików na yt, ale to nie jest to... Co sądzicie?? A może ktoś chętny na moje Kaliny z dodatkowymi kilerami na przegląd lub dłuuuuugą trase?
Wiem, że to takie moje rozterki, ale z kim mam się nimi dzielić, jak nie z ludźmi, którzy wiedzą o czym pisze....
Zadzwoń do mnie 664 665 688.Telek86 pisze:Witam Ponownie,
Swoją pierwszą "dwójkę" kupiłem z zainstalowanymi V&H - basowy dżwięk coś ala V8 brakowało mi troche tego "szczekania" to zainstalowałem 3 calowe Hard Kromy .Telek86 pisze:Witam Ponownie,
Tu masz nagranie zrobione przeze mnie, przed i po zamianie, dla porównania brzmienia
https://www.youtube.com/watch?v=Ic7qihvcBQM
-
- Miejscowość: Pińczów/Kraków
- Motocykl: 05' VN2000A1
- VROC: 0
Ja kupiłem z Cobrami- z tego co widzę to chyba Speedster Longs. Wydechy są jakieś dziwne, bo wyglądają ciut inaczej (szczególnie końcówki) niż to co można zobaczyć na stronie Cobry. Chyba, że mam jakąś starszą wersję tych tłumików czy coś. Jak ktoś chce sobie obczaić jak ryczą to piszcie na priv.
No replacement for displacement
Pozdrawiam Cię Iron75
"One who stands tall never stands alone"
"These bones may be broken, but the spirit can't die"
Pozdrawiam Cię Iron75
"One who stands tall never stands alone"
"These bones may be broken, but the spirit can't die"
Hej,
Dzięki za odzew. Na tą chwile chce na żywo posłuchać Cobry. Sezon się zaczął, zloty i spotkania sprzyjają możliwości posłuchania na żywo. Nie chce po sezonie znowu ponownie kupować Kalin... Także dajcie mi trochę czasu do namysłu za mój zestaw Kaliny + kilerki zapłaciłem 2100 PLN. Przejechałem na nich może z 2000km więc są jak nowe. Jeśli będę je sprzedawał to myślę o kwocie około 1800PLN.
Dzięki za odzew. Na tą chwile chce na żywo posłuchać Cobry. Sezon się zaczął, zloty i spotkania sprzyjają możliwości posłuchania na żywo. Nie chce po sezonie znowu ponownie kupować Kalin... Także dajcie mi trochę czasu do namysłu za mój zestaw Kaliny + kilerki zapłaciłem 2100 PLN. Przejechałem na nich może z 2000km więc są jak nowe. Jeśli będę je sprzedawał to myślę o kwocie około 1800PLN.