ustawienie przedniego zawieszenia

Awatar użytkownika
Azachiel77
Miejscowość: strzelce opolskie
Motocykl: kawasaki vulcan VN 1500 classic
VROC: 0

ustawienie przedniego zawieszenia

Post autor: Azachiel77 » śr lis 10, 2010

Witam szanowne grono!!!
Jako ze "moja mała" stoi już w garażu, postanowiłem powymieniać sobie parę rzeczy. I tak siedzę sobie w garażu pije browarka i wymieniam płyny oleje filtry itp. Jednakże jakie było moje zdziwienie kiedy wymieniałem olej w lagach i okazało się że były kiedyś prostowane (na drodze niczego nie wyczułem a jestem na tym punkcie strasznie wyczulony) Jakoż ze nie lubię mieć niczego "naprawianego" w mojej ślicznotce postanowiłem zainwestować w nowe lagi i wszystko było by ok. gdyby nie fakt że nie za bardzo wychodzi mi ustawienie ich prosto. Pytanie czy istnieje jakiś patent na kolejność dokręcania półek lub śrub w nich, a możne jest jakaś inna (zapomniana przez starożytnych) metoda ustawienia tego cholerstwa w jednej płaszczyźnie. Czekam na wasze pomysły i sugestie.
Pozdrawiam

Andreas
Miejscowość: Bydgoszcz
Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod

Post autor: Andreas » śr lis 10, 2010

nie wiem czy jest jakas kolejnosc sprawc w manualu ale wydaje mi sie ta bez znaczenia dokrecasz pomału górną i dolną półke moto na podnosniku oczywisciw wazne jest zeby w gurnej półce tyle samo lagi wystawały w nomadzoe to było około 2mmm powyzej półki pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tiszo
Miejscowość: Stary Dybów
Motocykl: VN 2000
VROC: 32243

Post autor: Tiszo » śr lis 10, 2010

Jest kolejność, najpierw dokręcasz górną półkę, dociągasz łożyska (nie za ścisło) dociągasz śrubę górną potem dopiero dokręcasz półkę dolną do lag.

Andreas
Miejscowość: Bydgoszcz
Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod

Post autor: Andreas » śr lis 10, 2010

to brzmi logicznie masz rcję, ciekawe jak u siebie w nomadzie to robiłem ale logicznym by było...

Awatar użytkownika
Azachiel77
Miejscowość: strzelce opolskie
Motocykl: kawasaki vulcan VN 1500 classic

Post autor: Azachiel77 » czw lis 11, 2010

spróbuje dzięki koledzy

ODPOWIEDZ