Hardcore dowcip
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
- VROC: 0
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Jedna z opcji rzeczywistości po 25.10.br.:
- Puk, puk
- Kto tam?
- ABW
- Nie wierzę...
- My właśnie w tej sprawie.
- Puk, puk
- Kto tam?
- ABW
- Nie wierzę...
- My właśnie w tej sprawie.
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Polski milioner pojechał do milionera we Francji.
Tamten pokazuje Polakowi swód dobytek:
- Mam basen kryty i dwa odkryte, cztery samochody, smolot, wielka willę i czterysta hektarów ziemi.
Polak zdumiony pyta go:
- A jak sie tego dorobłeś?
Francuz pokazuje przez okno:
- Widzisz te autostradę? Dostałem na jej wybudowanie dziesięć milionów. Wydałem 8 milionów, a resztę sobie zostawiłem.
Po kilku latach Francuz przyjeżdża do Polski, Polak się chwali:
- Mam szaeść basenów, trzynaście samochodów, dwa samoloty, pałac i sześćset hektarów ziemi.
- Jak się tego dorobiłeś? - pyta Francuz
Polak prowadzi go do okna i pyta:
- Widzisz tę autostradę?
- Nie, nie widzę - odpowiada Francuz
- No właśnie!!!
Tamten pokazuje Polakowi swód dobytek:
- Mam basen kryty i dwa odkryte, cztery samochody, smolot, wielka willę i czterysta hektarów ziemi.
Polak zdumiony pyta go:
- A jak sie tego dorobłeś?
Francuz pokazuje przez okno:
- Widzisz te autostradę? Dostałem na jej wybudowanie dziesięć milionów. Wydałem 8 milionów, a resztę sobie zostawiłem.
Po kilku latach Francuz przyjeżdża do Polski, Polak się chwali:
- Mam szaeść basenów, trzynaście samochodów, dwa samoloty, pałac i sześćset hektarów ziemi.
- Jak się tego dorobiłeś? - pyta Francuz
Polak prowadzi go do okna i pyta:
- Widzisz tę autostradę?
- Nie, nie widzę - odpowiada Francuz
- No właśnie!!!
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
konwencją jest groteska,
Inwencją jest, w nawiązaniu do tematu działu, w odniesieniu do osadzenia w czasie i nasileniu wszelakich informacji w mediach zarówno w jedną jak i drugą stronę, bez żadnego zabarwienia politycznego, wyjście przed szereg zalewu faktów jak i insynuacji i uderzenie w ton dalece wykraczający po za poziom obecnego zamieszania.
Uciekając nieco do założeń formistów, środek wypowiedzi i jego nawet abstrakcyjne ujęcie w kwestii treści i jej nierozerwalnej więzi z rzeczywistością, gdzie podbierałbym się spuścizną teoretyczna np: Witkacego, jest raczej na usługach formy, która tworząc daną formę wypowiedzi ma wywołać emocje.
Moim zdaniem dowcip polega na podporządkowaniu faktów, mylnej interpretacji i zderzenia ich na końcu z prawdą, bądź uderzenie w daleko idącą po za logikę poincie, stąd na końcu ów Hitler. Zderzenie idei absolutnie nielogiczne, nie dające się porównać, nawet nie ocierające sie o zły smak, a dalece bardziej irracjonalne, tak więc śmieszne.
Tak ja to rozumiem, jeśli kogoś uraziłem to mam nadzieje wyjaśniłem że nie to było moim zamiarem.
Inwencją jest, w nawiązaniu do tematu działu, w odniesieniu do osadzenia w czasie i nasileniu wszelakich informacji w mediach zarówno w jedną jak i drugą stronę, bez żadnego zabarwienia politycznego, wyjście przed szereg zalewu faktów jak i insynuacji i uderzenie w ton dalece wykraczający po za poziom obecnego zamieszania.
Uciekając nieco do założeń formistów, środek wypowiedzi i jego nawet abstrakcyjne ujęcie w kwestii treści i jej nierozerwalnej więzi z rzeczywistością, gdzie podbierałbym się spuścizną teoretyczna np: Witkacego, jest raczej na usługach formy, która tworząc daną formę wypowiedzi ma wywołać emocje.
Moim zdaniem dowcip polega na podporządkowaniu faktów, mylnej interpretacji i zderzenia ich na końcu z prawdą, bądź uderzenie w daleko idącą po za logikę poincie, stąd na końcu ów Hitler. Zderzenie idei absolutnie nielogiczne, nie dające się porównać, nawet nie ocierające sie o zły smak, a dalece bardziej irracjonalne, tak więc śmieszne.
Tak ja to rozumiem, jeśli kogoś uraziłem to mam nadzieje wyjaśniłem że nie to było moim zamiarem.