Co zrobiłem dzisiaj przy swoim motocyklu !!
- Primo
- Miejscowość: Kielce/Radoszyce
- Motocykl: VN 1600 Nomad
- VROC: 37499
Moto śmiga aż miło trochę do roboty było jako ze zza wielkiej wody ale w obecnej chwili świeci się jak psu j..a wymieniony filtr powietrza K&N olej, filtr oleju, nowy płyn chłodniczy. Do zrobienia podczas zimy polerka szyby malowanie kufrów plus dekli bocznych a wiosna czeka mnie wymiana podkładek talerzowych sprzęgła bo trochę ślizga się na 4 i 5 biegu, wiec na razie śmigam w miarę możliwości jak pogoda pozwoli bez odkręcania na maksa.
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie
Maszyna wczoraj poszła na kołki. Zdemontowane ubranko, boczki i zbiornik. Zdemontowany zacisk hamulcowy z przodu i błotnik. Przygotowanie wo serwisu zawieszenia.
Zamówione uszczelniacze lag i uszczelki tłoczka. Niestety ale okazało się, że felga jest wygięta i niecentryczna. Trzeba będzie jakiś przyrząd do prostowania wykminić.
Jako, że sezon różnych prac garażowych to może ma ktoś wyciągnięte przepustnice z gaźników odblokowanych i mógłby zrobić zdjęcia z jednej i drugiej strony i od dołu? Nie musi być to koniecznie gaźnik od EN-a.
Bo mam otwór w górnej części przepustnicy a wewnątrz jest pierścień mosiężny także z otworem ale daje się go przekręcać by zmienić powierzchnię otworu i nie wiem czy to coś w stylu blokady, czy też złagodzenia efektu po energicznym odkręceniu manetki.
Pytam bo przejechałem się starszym En-em i tam mnie zaskoczyło, ze dodałem jak u siebie gazu a tył mi zaczął odjeżdżać.
Zamówione uszczelniacze lag i uszczelki tłoczka. Niestety ale okazało się, że felga jest wygięta i niecentryczna. Trzeba będzie jakiś przyrząd do prostowania wykminić.
Jako, że sezon różnych prac garażowych to może ma ktoś wyciągnięte przepustnice z gaźników odblokowanych i mógłby zrobić zdjęcia z jednej i drugiej strony i od dołu? Nie musi być to koniecznie gaźnik od EN-a.
Bo mam otwór w górnej części przepustnicy a wewnątrz jest pierścień mosiężny także z otworem ale daje się go przekręcać by zmienić powierzchnię otworu i nie wiem czy to coś w stylu blokady, czy też złagodzenia efektu po energicznym odkręceniu manetki.
Pytam bo przejechałem się starszym En-em i tam mnie zaskoczyło, ze dodałem jak u siebie gazu a tył mi zaczął odjeżdżać.
POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk
Mój kanał Motogaraż robdk
-
- Miejscowość: Myślenice
- Motocykl: Kawasaki VN 1700 Nomad
- VROC: 0
Malowanie Kawasaki VN 900 Classic LT
Witam.
Mamy okres zimowy więc starym zwyczajem, żeby tradycji stało się zadość, trza co nieco "pogrzebać" przy sprzęcie. Oleje, płyny, uszczelniacze i panewki lag wymieniłem i co dalej...
Wpadłem na pomysł może by tak przemalować Rumaka i tu jestem ciekaw waszego zdania w kwestii pomalowania Kawasaki VN 900 Classic LT na kolor uwaga - BIAŁY !
Dotychczas przeważał w moich motocyklach kolor czarny który mi się opatrzył i po prostu znudził . Krótko czas na zmiany
Jak oceniacie mój pomysł
Mamy okres zimowy więc starym zwyczajem, żeby tradycji stało się zadość, trza co nieco "pogrzebać" przy sprzęcie. Oleje, płyny, uszczelniacze i panewki lag wymieniłem i co dalej...
Wpadłem na pomysł może by tak przemalować Rumaka i tu jestem ciekaw waszego zdania w kwestii pomalowania Kawasaki VN 900 Classic LT na kolor uwaga - BIAŁY !
Dotychczas przeważał w moich motocyklach kolor czarny który mi się opatrzył i po prostu znudził . Krótko czas na zmiany
Jak oceniacie mój pomysł
-
- Miejscowość: SRC
- Motocykl: VN 900 Classic, HD Electra
- VROC: 37533
Re: Malowanie Kawasaki VN 900 Classic LT
Kawasaki VN 900 Classic LT na kolor uwaga - BIAŁY !
podobno biały teraz modny , a może dwa kolory
podobno biały teraz modny , a może dwa kolory
kolba
-
Oklejanie motocykla się nie sprawdza, ze względu na wypukłości, dużą ilość krawędzi oraz bliskość elementów narażonych na wysoką temperaturę. Widziałem motongi kolegów po tym zabiegu i tego błędu nie popełnię.
Do dzieciaków niestety nie dam rady motorek już rozebrany, a propos dzieciaków to przypomniało mi jak ostatnio co prawda latem jechałem tam z dużym Misiem usadowionym na miejscu pasażera, b. delikatnie mówiąc wzbudzałem tym duże zainteresowanie na drodze i na stacji paliw. Miałem wówczas czarny motor, teraz na białym, bardziej bym pasował w roli Św. Mikołaja .
Do dzieciaków niestety nie dam rady motorek już rozebrany, a propos dzieciaków to przypomniało mi jak ostatnio co prawda latem jechałem tam z dużym Misiem usadowionym na miejscu pasażera, b. delikatnie mówiąc wzbudzałem tym duże zainteresowanie na drodze i na stacji paliw. Miałem wówczas czarny motor, teraz na białym, bardziej bym pasował w roli Św. Mikołaja .
A ja jestem po zmianie oponki tył na nówencję i czekam za klockami od zeusa i śmignę se klka mil ,oczywiście jeśli pogoda pozwoli .
I wiosną wymiana oleju i filterka
W sumie motong gotów na wyprawy
I wiosną wymiana oleju i filterka
W sumie motong gotów na wyprawy
Wieczny optymista
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
-
Powoli się składa Moja Perełka:
http://www.fotosik.pl/zdjecie/4a2e9b513188c677
- Dr Petunia
- Miejscowość: Szczytniki
- Motocykl: Kawasaki vn1600 Mean Streak
- VROC: 37584
Powiem tak: z tą czarną ramą, czarnymi dodatkami i chromem wygląda zaj..ście! Nie sądziłem, że aż tak dobrze to może wyglądać. GratulujeAnex pisze:Powoli się składa Moja Perełka:
Kawasaki VN1600 Mean Streak Mechaniczna Pomarańcza