Problem z Vulcanem
-
- Miejscowość: mazowsze
- Motocykl: Vulcan 1500
- VROC: 0
Problem z Vulcanem
Witam wszystkich kawiarzy.
Panowie cos pada mi w moto.Strzela w rury(ciepły i zimny),nie chce palić(ciepły i zimny),gazniki po regulacji w tamtym tygodniu w serwisie Yamahy w mieście,moto nalatane 50 tys,wydechy puste,świece Denso nowe........a mechanik powiesił sznur nade mna! Silnik gubi ciśnienie.Czy ktoś miał doczynienia z takim problemem w Vulcanie 1500 na gaznikach rocznik 97,w wersji clssic tourer.
Pozdrawiam i czekam na info.
Panowie cos pada mi w moto.Strzela w rury(ciepły i zimny),nie chce palić(ciepły i zimny),gazniki po regulacji w tamtym tygodniu w serwisie Yamahy w mieście,moto nalatane 50 tys,wydechy puste,świece Denso nowe........a mechanik powiesił sznur nade mna! Silnik gubi ciśnienie.Czy ktoś miał doczynienia z takim problemem w Vulcanie 1500 na gaznikach rocznik 97,w wersji clssic tourer.
Pozdrawiam i czekam na info.
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
jak w zeszłym sezonie
Witam
Kolego jak moto sprawowało się w zeszłym sezonie??
Jak na tak krótki opis wydaje mi się że to problem gaźników.
Świece dobrane temperaturowo do silnika? zgodne z zaleceniem producenta??
na ssaniu i bez zachowuje się tak samo??
Kolego jak moto sprawowało się w zeszłym sezonie??
Jak na tak krótki opis wydaje mi się że to problem gaźników.
Świece dobrane temperaturowo do silnika? zgodne z zaleceniem producenta??
na ssaniu i bez zachowuje się tak samo??
-
- Miejscowość: mazowsze
- Motocykl: Vulcan 1500
- VROC: 0
cd
Panowie
Świece dobrane jak najbardziej w "ciepłote",wdech rozprułem tej zimy,a co do tamtego roku to było to samo,jedna wielka męka i jakieś niewielkie przebłyski poprawy, no ale to nie to.Więc nie za bardzo wiem gdzie uderzyć,czy pruć silnik(koszty spore),a jak już silnik tto zapewne nie obejdzie sie na pierdołach tylko poleci juz wszystko - i cena z 5 tys.Czy warto? może ktoś z was ma kogoś kto sie tym zajmuje(godny polecenia).
Z góry dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam.
Świece dobrane jak najbardziej w "ciepłote",wdech rozprułem tej zimy,a co do tamtego roku to było to samo,jedna wielka męka i jakieś niewielkie przebłyski poprawy, no ale to nie to.Więc nie za bardzo wiem gdzie uderzyć,czy pruć silnik(koszty spore),a jak już silnik tto zapewne nie obejdzie sie na pierdołach tylko poleci juz wszystko - i cena z 5 tys.Czy warto? może ktoś z was ma kogoś kto sie tym zajmuje(godny polecenia).
Z góry dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam.
- Badger
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
Kolego, upieram się przy tych świecach. Ja miałem podobnie dopóki jeden mechanik mi nie powiedział, ze za każdym razem jak odpalasz motocykl MUSISZ wygrzać świece. Jak skończyło sie odpalanie "na chwilę" skończyły się problemy ze strzelaniem.
No i jeszcze kwestia filtru powietrza. To że strzela to znaczy że masz za bogatą mieszankę, i wszystko co się nie wypaliło w cylindrze, dopala się w wydechach.
No i jeszcze kwestia filtru powietrza. To że strzela to znaczy że masz za bogatą mieszankę, i wszystko co się nie wypaliło w cylindrze, dopala się w wydechach.
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Spróbuj MotoBemo przy toruńskiejedward46 pisze:Cześć. Mam poważniejszy problem - chyba uszczelka pod głowicą j....ła. Szukam w Warszawie mechanika który ma doświadczenie w vn 750 i zrobi to solidnie.
I lepiej w nowym temacie a nie w Vn1500 bo nikt tu tego nie znajdzie i pewnie nikt nie zajrzy od VN750