Głupie pytanie
Głupie pytanie
Głupia sprawa, a właściwie dwie. 1 - jest jakiś prosty patent na wyjęcie airbox'a z ramy w EN500B? 2 - jak podnieść tego sprzęta? Bo tak patrzę i bez demontażu wydechów, albo wykonania jakiejś sprytnej powyginanej wydumki na ramę to jakoś tego nie widzę.
Co do podnoszenia to ja albo podnośnikami na tył i przód pod zawieszenie, albo jak silnik nie wyjmowany to podkładałem kantówkę od silnik i lewarowałem.
Co do airboxa to musisz cały tył rozebrać tj. wyjąć aku i zdemontować wewnętrzny tylni błotnik. Wychodzi ciężko ale tak się go skręca i bokiem wychodzi od prawej strony. Zajrzyj do mojego wątku tam jest sporo zdjęć.
Co do airboxa to musisz cały tył rozebrać tj. wyjąć aku i zdemontować wewnętrzny tylni błotnik. Wychodzi ciężko ale tak się go skręca i bokiem wychodzi od prawej strony. Zajrzyj do mojego wątku tam jest sporo zdjęć.
POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk
Mój kanał Motogaraż robdk
-
- Miejscowość: Piotrków T
- Motocykl: Kawasaki EN 500
- VROC: 0
Z wyjmowaniem airboxa jest ciężko. Wyjmowałem jak miałem zdjęte gaźniki i od tej strony wyciągałem. Miałem oczywiście cały błotnik tylni, boczki, aku zdjęte. Tego cholernego plastiku na którym stoi aku i robi też za wewnętrzny błotnik nie mogłem wyciągnąć jedynie odkręciłem żeby luźno latał. Włożenie airboxa z powrotem jakaś makabra, oczywiście bez zarysowania tej obudowy się nie obeszło.