Demontaż tylnego koła
-
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: Obecnie brak
- VROC: 0
Demontaż tylnego koła
Ktoś to robił? Da się samemu? Próbowałem szukać na forum i nie znalazłem na YT też nic.
- Krzycho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: V-strom 650, wcześniej Vulcany...
- VROC: 35666
Da się. Robiłem.
Wystarczy podnieść moto do góry (bez podnośnika też można, kombinując z podkładaniem klocków pod podłużnice ramy), wyjąć zawleczkę, odkręcić nakrętkę, poluzować pas i wyciągnąć ośkę, pamiętając o łapaniu wszystkiego, co będzie spadało.
Proces odwrotny jest trudniejszy, ale jak najbardziej możliwy do wykonania
Wystarczy podnieść moto do góry (bez podnośnika też można, kombinując z podkładaniem klocków pod podłużnice ramy), wyjąć zawleczkę, odkręcić nakrętkę, poluzować pas i wyciągnąć ośkę, pamiętając o łapaniu wszystkiego, co będzie spadało.
Proces odwrotny jest trudniejszy, ale jak najbardziej możliwy do wykonania
-
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: Obecnie brak
- VROC: 0
Koła założone z powrotem na swoje miejsce. Zrobione pare km po mieście. Jak na razie nie zauważyłęm niepokojących zachowań moto, więc chyba wszystko dobrze poskręcane. Puszczona kierownica i przy mniejszej prędkości i przy większej i jechał prosto. Ze ściągnięciem kół nie było większych problemów, z założeniem troche się bawiłem ale w sumie też gładko poszło. Ustawianie tylnego koła najpierw wizualnie a potem dociąganie na suwmiarkę. Zrobię trasę i będę obserwował czy się coś nie odkręca. lewa