Zbiornik paliwa demontaż PILNIE!!!
Zbiornik paliwa demontaż PILNIE!!!
Panowie i Panie jak zdemontować zbiornik paliwa w Kawasaki VN 1500 Clasic 2005 rok wersja USA? Pilnie proszę o pomoc bo zdemontowałem już błotniki i chce to odstawić do lakiernika a to pieroństwo mnie trzyma
- Skiba1
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: Kowboj, Dzida i Zdzira
- VROC: 0
https://www.vulcanrider.se/en/kawasaki- ... e-manuals/
Manual:
2000-2008 Vulcan 1500 Classic Fi, 568 pages, about 14 MB .pdf file
od strony 105
powodzenia !
Manual:
2000-2008 Vulcan 1500 Classic Fi, 568 pages, about 14 MB .pdf file
od strony 105
powodzenia !
Pozdrawiam
Michał
T: 607-312-526
Michał
- Skiba1
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: Kowboj, Dzida i Zdzira
- VROC: 0
Abhor,
to jak już wypijesz piwko zwycięstwa to napisz proszę jakieś streszczenie z przebiegu prac
będę niedługo brał się za wyminę płynu chłodniczego - a do tego trzeba zrzucić bak, na coś specjalnie trzeba zwrócić uwagę?
a tak swoją drogą przyda się na forum informacja co i jak jakby się trafił jakiś co 1-y raz to robi.
z góry dzięki
to jak już wypijesz piwko zwycięstwa to napisz proszę jakieś streszczenie z przebiegu prac
będę niedługo brał się za wyminę płynu chłodniczego - a do tego trzeba zrzucić bak, na coś specjalnie trzeba zwrócić uwagę?
a tak swoją drogą przyda się na forum informacja co i jak jakby się trafił jakiś co 1-y raz to robi.
z góry dzięki
Pozdrawiam
Michał
Michał
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Chłopaki, zdjęcie baku w 1500 to naprawdę żadna filozofia. Po odkręceniu śrub (zakładam, że konsola już zdjęta i odpięta wiązka od licznika) lekko unosimy bak i wkładamy pod spód grubą szmatę, bo jak się odepnie wężyk od pompy to zawsze troszkę paliwa z niego poleci. Odpinamy wszystkie wężyki i bak jest wolny.
Przy zakładaniu niczego nie trzeba odpowietrzać tylko założyć wszystkie wężyki.
Bak zdejmowałem raz nawet w trasie - odkręcenie siodła, konsola, śruby i wężyki - ok. 10 minut.
Gorzej z płynem chłodniczym, bo tu odpowietrzanie się kłania.
(teraz to jestem mądry, a w czerwcu miałęm podobne problemy do Was Opis w serwisówce wydaje się zbyt skomplikowany)
Przy zakładaniu niczego nie trzeba odpowietrzać tylko założyć wszystkie wężyki.
Bak zdejmowałem raz nawet w trasie - odkręcenie siodła, konsola, śruby i wężyki - ok. 10 minut.
Gorzej z płynem chłodniczym, bo tu odpowietrzanie się kłania.
(teraz to jestem mądry, a w czerwcu miałęm podobne problemy do Was Opis w serwisówce wydaje się zbyt skomplikowany)
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel