Tulejka rozrusznika

artblue
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vulcan 750
VROC: 0

Tulejka rozrusznika

Post autor: artblue » sob paź 22, 2016

Potrzebuję zakupić tulejkę rozrusznika tylną. Na wymiar nie udało mi się dobrać, w serwisie odesłali mnie z kwitkiem twierdząc, że tylko cały rozrusznik mogą mi załatwić. Może ktoś gdzieś dorabiał albo wie od jakiego innego rozrusznika dobrać?

Awatar użytkownika
naziro
Miejscowość: wlkp
Motocykl: triumph 900
VROC: 37411

Post autor: naziro » sob paź 22, 2016

Podjedź do warsztatu napraw rozruszników to ci obiorą bez problemu. Zapłacisz parę złociszy.
SZYBKO,TANIO,DOBRZE (z tych trzech rzeczy razem występują tylko dwie do wyboru)

artblue
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vulcan 750

Post autor: artblue » czw paź 27, 2016

Byłem i to w kilku i dobrać się nie udało. Nawet takiej którą można by później podtoczyć i dopasować. Łożyska igiełkowego te z nie udało się dobrać. Komuś się udało gdzieś dobrać?

Awatar użytkownika
naziro
Miejscowość: wlkp
Motocykl: triumph 900
VROC: 37411

Post autor: naziro » czw paź 27, 2016

Na ebay-u są zestawy naprawcze tych rozruszników z tulejką, której szukasz.
Znalazłem też w Polsce.
http://iron-moto.pl/zestaw-naprawczy-ro ... p-947.html
SZYBKO,TANIO,DOBRZE (z tych trzech rzeczy razem występują tylko dwie do wyboru)

Awatar użytkownika
kerdmann
Miejscowość: Reda-pomorskie
Motocykl: vulcan vn750

Post autor: kerdmann » pt gru 02, 2016

Witaj
Borykam się z tym samym problemem. Generalnie Ja zakupiłem używany sprawny rozrusznik i na razie jest ok.
Wracając do tematu. Zestawu naprawczego nie udało mi się znaleźć, przynajmniej nie w Polsce, ten podany ze strony jest niedostępny.
Co do tulejki. Prosta sprawa. Tokarz-kawałek brązu-toczenie na wymiar. Prosta sprawa.
Jeżeli chodzi o łożysko to nie udało mi się znaleźć pasującego. Oryginał ma wymiary 13,5x19x12mm śr.wew.x śr.zew. x grubość. Nie znalazłem żadnego na wymiar wewnętrzny 13.5 mm. 13 mm nie wchodzi. Teraz kupiłem łożysko 14x20x12 jeżeli łożysko przypasuje na wałek wirnika to reszta będzie prosta. Tokarz-przetoczenie na wymiar 20mm i zamontowanie łożyska.
Ciężka sprawa z tym łożyskiem. Jedyne gdzie znalazłem to łożysko to Alibaba i Ebay. Podejżewam że to stare zapasy bo nawet w katalogu firmy KOYO która jest producentem tego łożyska taki wymiar nie występuje. Oryginalny symbol to 14BTM1912A
Pozdro
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć.

ODPOWIEDZ