Sakwy, kufry boczne z tworzywa - porady opinie
- ciecio
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
- VROC: 36107
Sakwy, kufry boczne z tworzywa - porady opinie
Przymierzam się do kufrów bocznych z ABS-u i jestem ciekawy opinii praktyków-użytkowników.
Jak z trwałością i jak się sprawdzają w codziennym użytkowaniu
W Polkomie można kupić kufry MUTAZU w zjadliwej cenie, już nie trzeba sprowadzać z za wielkiej wody.
Są też kufry Customaccess, że niby hiszpańskie, dokładne to samo co Mutazu.
Są droższe niż w Polkomie, bo osobno kasują za uchwyty.
Jak z trwałością i jak się sprawdzają w codziennym użytkowaniu
W Polkomie można kupić kufry MUTAZU w zjadliwej cenie, już nie trzeba sprowadzać z za wielkiej wody.
Są też kufry Customaccess, że niby hiszpańskie, dokładne to samo co Mutazu.
Są droższe niż w Polkomie, bo osobno kasują za uchwyty.
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
- Sheriff
- Miejscowość: Koog aan de Zaan
- Motocykl: Versys 1000 GT
- VROC: 30486
Na pierwszym motocyklu (VN 1500 Classic) miałem skórzane kufry KMDRP Chełmek. Prezentowały się super jeśli były czyste. Wymagały jak to skóra od czasu do czasu potraktowania pastą, tłustą najlepiej. Na drugim z kolei (VN 1700 Classic Tourer) fabryczny plastik. I od tego czasu jestem zwolennikiem plastiku. Po każdej motocyklowej przygodzie wpadałem na myjkę bezdotykową i po strachu moto do garażu. Zapewne zwolenników jednych jak i drugich jest mnóstwo jednak sprawdza się jedna zasada lubisz spędzać czas przy motocyklu skóra jak najbardziej, lubisz spędzać czas na motocyklu plastik sprawi mniej kłopotu.
- ciecio
to może podzielisz się doświadczeniami
które wybrałeś, dawaj zdjęcia, jak mocowanie, jakieś uwagi, chcę wiedzieć wszystko
które wybrałeś, dawaj zdjęcia, jak mocowanie, jakieś uwagi, chcę wiedzieć wszystko
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
- kacmar
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN900LT '08 , VN1700 Voyager
- VROC: 36367
Chwal sięMars pisze:[...] Dzięki niemu stałem się szczęśliwym posiadaczem bocznych kufrów Mutazu. Już się czaję nad zmianą kufra centralnego od nich.
Pozdrawiam Cię
VROC#36367
VROC#36367
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Co tu się więcej chwalić. Kupiłem te: Mutazu Polkomtel
Garaż blaszak, to i chęci brak, aby już zakładać. Na razie zdjąłem stary stelaż, bo do kompletu jest nowy z podparciem. Diody Led ma mocne. Po dodaniu diody półprzewodnikowej jest gradacja świateł: pozycyjne/stop. Kufry sprawiają bardzo dobre wrażenie. Lakier bardzo dobry. Oczywiście kufry są zamykane również na kluczyk.
Stelaż w komplecie też jest solidny, ale pójdzie na sprzedaż, bo wolałem dokupić z podpórką.
Garaż blaszak, to i chęci brak, aby już zakładać. Na razie zdjąłem stary stelaż, bo do kompletu jest nowy z podparciem. Diody Led ma mocne. Po dodaniu diody półprzewodnikowej jest gradacja świateł: pozycyjne/stop. Kufry sprawiają bardzo dobre wrażenie. Lakier bardzo dobry. Oczywiście kufry są zamykane również na kluczyk.
Stelaż w komplecie też jest solidny, ale pójdzie na sprzedaż, bo wolałem dokupić z podpórką.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
- ciecio
SUPER
Pochwal się jak już będą wisieć.
A w temacie stelażu, jest jakiś dedykowany z podpórką do tych kufrów czy coś standardowego udało się dopasować ?
Pochwal się jak już będą wisieć.
A w temacie stelażu, jest jakiś dedykowany z podpórką do tych kufrów czy coś standardowego udało się dopasować ?
- kamilgut365
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Vulcan
- VROC: 0