TABLICZKA ZNAMIONOWA (proszę o pomoc) SPRAWA PILNA:-)
-
- Miejscowość: Rawa Mazowiecka - Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN 750 Twin
- VROC: 0
TABLICZKA ZNAMIONOWA (proszę o pomoc) SPRAWA PILNA:-)
Witajcie! Potrzebuję zdjęcie tabliczki znamionowej od Vulcan VN750 TWIN z 1987r., żeby dorobić wg tych danych drugą taką samą, bo nie mam przy swoim, a na przegląd mi potrzebna. Ktoś mógłby wrzucić zdjęcie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Ale są motocykle, w których fabrycznie nie było. Wtedy diagnosta (za dodatkową opłatą) takową dorabia. Miałem tak w 800 - Japończycy w 1998 nie robili jeszcze tabliczek, jedynym identyfikatorem był numer na główce ramy. Nie pamiętam dokładnie jak to się odbyło, ale diagnosta zamówił gdzieś specjalną naklejkę i już potem miałem tabliczkę.
I żaden diagnosta nie wie jak wygląda fabryczna tabliczka w 750
I żaden diagnosta nie wie jak wygląda fabryczna tabliczka w 750
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
-
- Miejscowość: Rawa Mazowiecka - Łowicz
- Motocykl: Kawasaki VN 750 Twin
W zeszłym roku zrobił mi przegląd bez tabliczki, ale zaznaczył, że powinna być. Sprawdzałem, że tabliczka na allegro kosztuje ok. 30 zł i wiem, że ma być przy przeglądzie, może być nawet nieoryginalna.
Tylko chodzi mi o to jakie dane są umieszczane na tabliczce. Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie nawet od innego Kawasaki mniej więcej z tego roku? Byłbym wdzięczny:-)
Tylko chodzi mi o to jakie dane są umieszczane na tabliczce. Mógłby ktoś wrzucić zdjęcie nawet od innego Kawasaki mniej więcej z tego roku? Byłbym wdzięczny:-)
Witajcie
Mam motocykl sprowadzony z Belgii (rocznik 95 ) tam tylko numer nabity na główce ramy , robione przeglądy nikt się nie pytał o tabliczkę , aż tu ostatni diagnosta gdzie tabliczka?.
Zrobiłem wywiad i podobno te z Niemiec, USA , Kanady takowe miały , a te z Belgii już nie . Trzeba zaświadczenie od diagnosty -dylać do wydziału komunikacji wniosek powrót do diagnosty - wyrabiają tabliczkę zastępczą koszt całości około 76 zł tragedia ..... albo
na takiej tabliczce jest wpisany numer VIN- ten sam co wybity na ramie i głośność tłumika w decybelach z podanymi obrotami silnika . wzór w necie lub na allegro - tak jest w vn800
pozdro
Mam motocykl sprowadzony z Belgii (rocznik 95 ) tam tylko numer nabity na główce ramy , robione przeglądy nikt się nie pytał o tabliczkę , aż tu ostatni diagnosta gdzie tabliczka?.
Zrobiłem wywiad i podobno te z Niemiec, USA , Kanady takowe miały , a te z Belgii już nie . Trzeba zaświadczenie od diagnosty -dylać do wydziału komunikacji wniosek powrót do diagnosty - wyrabiają tabliczkę zastępczą koszt całości około 76 zł tragedia ..... albo
na takiej tabliczce jest wpisany numer VIN- ten sam co wybity na ramie i głośność tłumika w decybelach z podanymi obrotami silnika . wzór w necie lub na allegro - tak jest w vn800
pozdro
lewa w górę i do przodu
Witajcie
pozdro
pozdro
lewa w górę i do przodu
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
Miałem ten sam problem, raz pojechałem do nieodpowiedniego diagnosty i zaczął szukać tabliczki. Jak nie znalazł nie podbił dowodu tylko wysłał do wydziału komunikacji żebym załatwił pozwolenie na zrobienie nowej. Zmarnowałem jeden dzień, zmarnowałem kasę i teraz mam takie coś:
Diagnosta wydrukował to na poczekaniu. Aaaaa zapomniał bym, drugi raz na żadnym przeglądzie nie pytali i nie szukali tabliczki.
Diagnosta wydrukował to na poczekaniu. Aaaaa zapomniał bym, drugi raz na żadnym przeglądzie nie pytali i nie szukali tabliczki.
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
Nooo:) Miał tak wpisane w dowód przy pierwszej rejestracji ale nie chciałem już tego ruszać bo wiadomo jak to z urzędami.Przemo pisze:Classic
Ostatnio zmieniony śr wrz 20, 2017 przez Painkiller, łącznie zmieniany 1 raz.
- SzyldziarzCom
- Miejscowość: Warszawa Wawer
- Motocykl: 800 Custom
Re: TABLICZKA ZNAMIONOWA (proszę o pomoc) SPRAWA PILNA:-)
Warszawa to samo. Właśnie mnie cofnęli
- Przemo
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
nie zapytałeś o wyrobienie zastępczej tabliczki jak u kolegów wyżej?
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
Kopiuj tabliczkę Panikillera , tylko nie zapomnij wstawić VIN swojej Kawy i po kłopocie.
Jak widać burello bum bum w temacie więc nie ma co wyważać otwartych drzw.
Taką tabliczkę samoprzylepną wydrukuje ci pierwszy lepszy zakład zajmujący się reklamą.
Jak widać burello bum bum w temacie więc nie ma co wyważać otwartych drzw.
Taką tabliczkę samoprzylepną wydrukuje ci pierwszy lepszy zakład zajmujący się reklamą.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.