Test czerwonych kontrolek
- robkas
- Miejscowość: Staszów
- Motocykl: Kawasaki VN900 LT
- VROC: 0
Test czerwonych kontrolek
Pytanie do użytkowników VN900 . Czy po włączeniu zapłonu zapala się Wam przez chwilę kontrolka temperatury płynu chłodniczego? U mnie po włączeniu stacyjki zapalają się na chwilę tylko dwie kontrolki FI i ciśnienie oleju, które gasną po uruchomieniu silnika, a kontrolka od temperatury płynu się wcale nie zapala. Kilka razy w upalne dni włączył mi się wentylator czyli czujnik temperatury działa. Być może mam spaloną żarówkę od tej kontrolki płynu, albo ona się nie testuje po samym zapłonie , a zapala dopiero przy przy zagotowaniu płynu?
- ciecio
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
- VROC: 36107
W serwisówce w sekcji "Lights and Switches Operation Inspection" masz opisane co powinno się zaświecić po włączeniu zapłonu.
Kontrolka od temperatury wody jest na liście.
To dziwne, bo u mnie się też nie zapala.
W razie czego w sekcji "Meter Unit Inspection" jest opisane jak sprawdzić czy kontrolka żyje
Kontrolka od temperatury wody jest na liście.
To dziwne, bo u mnie się też nie zapala.
W razie czego w sekcji "Meter Unit Inspection" jest opisane jak sprawdzić czy kontrolka żyje
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
- robkas
- Miejscowość: Staszów
- Motocykl: Kawasaki VN900 LT
- VROC: 0
Czyli wystarczy złączyć dwa piny w złączu elektrycznym licznika włączyć zapłon i kontrolka powinna zaświecić. W każdym razie uspokoiliście mnie trochę, bo myślałem że tylko u mnie nie świeci po zapłonie. Widocznie kontrolka przegrzania zapala się dopiero gdy czujnik poda masę czyli powyżej 130 stopni wtedy płyn się już gotuje. Wentylator włącza się wcześniej, przy ponad 90 stopniach i tak ma być. czyli wentylator schładza , a płynu jeszcze nie wyrzuca. Szkoda tylko że korek chłodnicy jest w beznadziejnym miejscu, bo bez zdjęcia zbiornika nie ma jak sprawdzić czy w chłodnicy jest pełno.
- ciecio
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
- VROC: 36107
Nie.robkas pisze:Czyli wystarczy złączyć dwa piny w złączu elektrycznym licznika
Trzeba podać na dwa konkretne piny 12V i wtedy kontrolka się zaświecić.
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu