Kierownica do VN15SE
-
- Miejscowość: OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI
- Motocykl: VN15SE
- VROC: 0
Kierownica do VN15SE
Witam.Od kilku dni jestem zadowolonym posiadaczem VN 15.Jedna rzecz tylko mnie trochę irytuje,a mianowicie kierownica,która nie jest za bardzo wygodna podczas jazdy.jest to kierownica oryginalna czyli taka trochę za wąska w rozstawie manetek(przynajmniej dla mnie).W związku z tym ,mam pytanie do Szanownych Kolegów.Jaką kierownicę kupić,bo przeglądając oferty w necie zobaczyłem tyle ofert ,że stoję na rozdrożu.Doradźcie proszę ,bo ja niestety jestem świeżakiem w temacie.Pozdrawiam
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Witaj, ciężko powiedzieć jaka kierownica będzie Tobie odpowiadała i będzie wygodna. Siądź na moto w wygodnej pozycji, możesz wziąść np. kij od szczotki, ustaw ręce w takim rozstawie w jakim chciałbyś jeździć i w takiej odległości od półek przedniego zawieszenia czy riserów w jakiej będziesz jeździł, teraz ktoś musi zmierzyć rozstaw Twoich rąk na zewnątrz oraz odległość kija od mocowań kierownicy. Na aukcjach np. na Allegro sprzedawcy podają szerokość i wysokość kierownicy, znając te wymiary, szybko coś dobierzesz. Pamiętaj o średnicy rur, może być 22mm lub 25mm calowa. Też jestem na etapie zmiany swojej kiery, jest fajna, szeroka, wygodna, ale wymusza pozycje w pionie, co przy większych prędkościach (autostradowych) strasznie męczy, bo muszę się pochylać lekko do przodu, żeby nie zostać zdmuchniętym. Kolega dopiero po trzecim zakupie znalazł tą jedną właściwą, także działaj. Powodzenia
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Nie ma sprawy, mam nadzieję, że patent z kijem od szczotki pomoże, chociaż brzmi i wygląda to komicznie, ale najważniejsze, że działa . Niewygodna kierownica potrafi człowieka mocno wymęczyć w trasie, bolą plecy i ramiona. Szkoda człowiekowi wywalać oryginał, bo jest ładny i fabryczny, ale po dopasowaniu tego elementu do siebie, człowiek zaczyna czuć się pewnie i czerpie wtedy przyjemność z jazdy na odpowiednim już poziomie