góosniki do vn 1700
-
- Miejscowość: Gryfino
- Motocykl: Kawasaki vulcan
- VROC: 0
góosniki do vn 1700
witam moze ktos wie jakie powinno sie zamontować głosniki tak zeby grały jak orginalne
- Krzyszttof
- Miejscowość: Polska Prawie Centralna
- Motocykl: Vulcan Vaquero
- Krzyszttof
Skrobelku, specjalnie dla CiebieSkrobel pisze:A gdzie w ogóle w Vaquero są montowane tylne głośniki? Oryginalna instalacja je w ogóle przewiduje? Do Voyagera wiem, że można kupić akcesoryjne głośniki, które montuje się obok oparcia pasażera. Ale w Vaquero jakoś tego nie widzę.
5,25"
subwoofer 7"
Zastanawiałem się nad takimi, ale mi szkoda miejsca w kufrach.
Co do kasy, to głośniki 5,25" to koszt około 450zł, wzmacniacz, ażeby to wszystko miało ręce i nogi od 500zł w górę, adaptery na kufry około 400zł, kabelki, do wzmacniacza i instalacji +100zł, do wszystkiego należy doliczyć przesyłkę i/lub ewentualną robocizne.Orzel pisze:Na głośniki 2000 koła to z czego one są...
2000 tyśki jak nic się uzbiera.
Co do instalacji na oryginalnym radiu, to jest pod siedzeniem.
TU jest film obrazujący co gdzie i jak.
Wybierając głośniki, pamiętaj żeby miały atest MARINE.
Po więcej informacji odsyłam do facebooka.
- Krzyszttof
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Muszę jeszcze dodać, że jeździłem wprawdzie może dwoma motocyklami, w których były głośniki ale w obu przypadkach muzyka w czasie jazdy mi bardziej przeszkadzała niż pomagała. W kasku i w szumie powietrza do uszu i tak docierają głównie jakieś denerwujące szczątki wysokich tonów.
W wolniejszej jeździe miejskiej, na skrzyżowaniach, owszem może i jeszcze bym zrozumiał. Ale przyznaję też, że jechałem łącznie może przez godzinę, toteż mogę być nieobiektywny.
W trasie dużo lepiej dla mnie sprawdzają się głośniki (interkom) w kasku. Choć nawet tutaj przy szybszej jeździe raczej jakieś gadanie (podcasty, audiobooki) niż muzyka.
W wolniejszej jeździe miejskiej, na skrzyżowaniach, owszem może i jeszcze bym zrozumiał. Ale przyznaję też, że jechałem łącznie może przez godzinę, toteż mogę być nieobiektywny.
W trasie dużo lepiej dla mnie sprawdzają się głośniki (interkom) w kasku. Choć nawet tutaj przy szybszej jeździe raczej jakieś gadanie (podcasty, audiobooki) niż muzyka.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
- Emil
- Miejscowość: Koszalin
- Motocykl: Kawasaki VN 1700 Voyager, GTR 1400
Przejeździłem Voyagerem cały zeszły sezon, zrobiłem około 12 tyś.km radio włączyłem może cztery razy podczas jazdy. Jadąc przez Mielno 30 km/h. Jak dla mnie mogło by nie być tam wcale radia. Zamiast wydawać na głośniki i sprzęt który użyjesz w najlepszym przypadku dziesięć razy. Wydaj tą kasę na lepszą kurtkę, kask, rękawice, a za resztę zalej moto do pełna i przed siebie
Pozdrawiam LwG
Pozdrawiam LwG
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
Każdy ma to co uważa. To, że Ty nie używasz radia nie oznacza, że nikt z niego nie korzysta.Emil pisze: Zamiast wydawać na głośniki i sprzęt który użyjesz w najlepszym przypadku dziesięć razy. Wydaj tą kasę na lepszą kurtkę, kask, rękawice, a za resztę zalej moto do pełna i przed siebie
Ja w zeszłym sezonie zrobiłem 16000km i nie pamiętam ani jednego kilometra bez radia.
Głównie słucham muzyki z telefonu i do 140 km/h jest nie najgorzej, o ile w pobliżu nie ma nikogo z pustymi wydechami.
Nie jest do zestaw audiofilski, ale umila czas.
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Porównanie zestawu Smoka i tego, co można zainstalować w GoldWingu.Smoku pisze: Nie jest do zestaw audiofilski, ale umila czas.
https://www.youtube.com/watch?v=CDi6mAiN-Rs&t=386s
Sorry Smoku
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
MaciekSz pisze:He, he i impreza w remizie gotowaSmoku pisze:
Porównanie zestawu Smoka i tego, co można zainstalować w GoldWingu.
https://www.youtube.com/watch?v=CDi6mAiN-Rs&t=386s
Sorry Smoku
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.