automatyczne wyłączenie kierunków
- Marecki75
- Miejscowość: Konin
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Classic
- VROC: 0
automatyczne wyłączenie kierunków
Włączam kierunek, widzę pulsujące zielone światełko, następnie pochylam moto w zakręcie , chcę wyłaczyć kierunek, a on już wyłączony samoczynnie.
Hhmm , czyżby dwójki miały jakieś "ustrojstwo" które samoczynnie wyłącza kierunkowskaz po manewrze skrętu ?
Zaznaczam nie działa to zawsze .. chyba zależne od pochylenia motocykla w zakręcie .
Też tak macie ?
Hhmm , czyżby dwójki miały jakieś "ustrojstwo" które samoczynnie wyłącza kierunkowskaz po manewrze skrętu ?
Zaznaczam nie działa to zawsze .. chyba zależne od pochylenia motocykla w zakręcie .
Też tak macie ?
Pasja...Przyjaźń...Radość...Motocykle...
Re: automatyczne wyłączenie kierunków
kierunek wyłącza się automatycznie bez względu na pochylanie motocykla
-
- Miejscowość: Gąbin koło Płocka
- Motocykl: vn 2000 limited
- VROC: 34903
Ten typ tak ma. Możesz to sprawdzić nawet na prostej. Zatrzymaj moto włącz kierunek i rusz. Po kilkudziesięciu metrach zgaśnie samoczynnie.
- Przemo
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
Czego i tak nie polecam. Już parę sytuacji widziałem (szczególnie w mieście) gdzie z jednego skrzyżowania wyjeżdża motocykl na "automacie", miga kierunek dalej i na następnym skrzyżowaniu po paru metrach wyjeżdża mu puszka... bo myśli że motocyklista skręca.
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
Korzystam z takiego cuda tylko na ekspresówkach i chyba takie jest przeznaczenie tego bajeru
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
To cudo działa na bardzo prostej zasadzie. Od włączenia kierunkowskazu sterownik odlicza 8 (o ile dobrze pamiętam) sekund, a potem mierzy przejechaną drogę i wyłącza kierunek po 65 m.
Tak czy inaczej pełni to tylko rolę bezpiecznika na wypadek kiedy się zapomni. Według mnie nie jest to wygoda jak w samochodzie.
A w nowych harlejach jest faktycznie chyba czujnik pochylenia albo skrętu kierownicy, bo działa bez pudła nawet przy zmianie pasa - sam testowałem i muszę przyznać, że działa.
Tak czy inaczej pełni to tylko rolę bezpiecznika na wypadek kiedy się zapomni. Według mnie nie jest to wygoda jak w samochodzie.
A w nowych harlejach jest faktycznie chyba czujnik pochylenia albo skrętu kierownicy, bo działa bez pudła nawet przy zmianie pasa - sam testowałem i muszę przyznać, że działa.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
O cholera!!! ma COŚ TAKIEGO????
Nie zauważyłem, zawsze wyłączałem paluchem :-)))
Ale lecę do garażu sprawdzić:-)
Nie zauważyłem, zawsze wyłączałem paluchem :-)))
Ale lecę do garażu sprawdzić:-)
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
- Marecki75
- Miejscowość: Konin
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Classic
przetestowane , działa wszystko , jednak nawyków już nie wykorzenię. Paluch włacza i paluch wyłącza..Skrobel pisze: ↑pn lip 22, 2019To cudo działa na bardzo prostej zasadzie. Od włączenia kierunkowskazu sterownik odlicza 8 (o ile dobrze pamiętam) sekund, a potem mierzy przejechaną drogę i wyłącza kierunek po 65 m.
dzięki
Pasja...Przyjaźń...Radość...Motocykle...
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
I ja tak samo.....
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.