Witam. Jakiś czas temu opisałem swój problem z wyciekiem paliwa z odmy. Otrzymałem pomoc i sprawdziłem gaźnik i kranik w zbiorniku. Wszystko wydaje się OK. Próba i nadal to samo tylko z tym wyjątkiem że paliwo wylatujace ma brązowy kolor tak jak by z olejem. Postanowiłem spuścić olej i okazało się że jest go ok 6-7 litrów (benzyny z olejem).
Skąd tyle benzyny w silniku?
Czy mogła się dostać przez zawieszony pływak lub uszkodzony kranik?
Proszę o pomoc.
Pozdro
Wyciek paliwa z odmy
-
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: VN 800 Classic=> R1100RT
- VROC: 0
Re: Wyciek paliwa z odmy
Taka ilość to zapewne spowodowana nieszczelnością, kranika, pływaka, zaworu iglicowego.
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Re: Wyciek paliwa z odmy
Podobne jajca z wysokim i wzrastającym poziomem oleju były w moto brata. Kranik i membrana teoretycznie szczelne i w dobrym stanie, rozgrzebaliśmy gaźniki, na jednym zaworku iglicowym przyklejony mały czarny kawałek czegoś. Wszystko umyte, przedmuchane, powinno być ok. Wymiana oleju i znowu wzrost jego poziomu w silniku. Tym razem wymiana bebechów kranika, montaż filterka paliwa za zbiornikiem, synchronizacja gaźników i moto śmiga jak nowe.