Pas napędowy
Pas napędowy
Szanowni Koledzy i Koleżanki,
mam kolejne pytanie, które też nie daje mi spokoju. Czy gdy podczas jazdy pęknie pas napędowy, to stanowi to ryzyko uszkodzenia silnika, rozrządu, czy czegokolwiek?
I co ile w VN2000 powinno się wymieniać pas napędowy?
mam kolejne pytanie, które też nie daje mi spokoju. Czy gdy podczas jazdy pęknie pas napędowy, to stanowi to ryzyko uszkodzenia silnika, rozrządu, czy czegokolwiek?
I co ile w VN2000 powinno się wymieniać pas napędowy?
Re: Pas napędowy
nie.
A co ile się go wymienia? Nie pamiętam, wydaje mi się że serwisówka mówi coś o 50tyś chyba .....
na pewno łożysko pulleya i koło pasowe co 50 tyś
przed wczoraj obiło mi sie o uszy że wymiany pasa serwisówka nie przewiduje. Pas należy wymienić jak się zużyje
Nic się nie stanie jak pęknie, jedynie laweta cię czeka
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
- VROC: 0
Albo przypomnienie techniki holowania motocykla. Jest taka i to w kilku wariantach zaczepienia holu na kierownicy albo na lagach jak kierownica jest zabudowana.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Holowanie motocykla musi odbywać się w sposób umożliwiający natychmiastowe i łatwe odczepienie motocykla holowanego. Jest to nawet wprost napisane w PRD (art. 31 pt.3). Żadna ze znanych i bezpiecznych technik nie zakłada zaczepiania, a już na pewno nie na lagach . Jakiekolwiek "mocowanie" jest niebezpieczne!Wielebny Bolo pisze: ↑śr wrz 18, 2019Albo przypomnienie techniki holowania motocykla. Jest taka i to w kilku wariantach zaczepienia holu na kierownicy albo na lagach jak kierownica jest zabudowana.
Polecam lekturę:
https://inforiders.pl/2015/09/07/uwaga- ... jednoslad/
Sposób 1 - trzymamy linkę przez kierownicę
Sposób 2 - trzymamy linkę nogą
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Emil
- Miejscowość: Koszalin
- Motocykl: Kawasaki VN 1700 Voyager, GTR 1400
Kolega MaciekSz Ma rację .
A holowanie motocykla jest dość trudne, kiedyś udzieliłem takiej pomocy koledze, jeździłem wtedy VN800
zachowanie motocykla ciężko opisać
Pozdrawiam
P.S.
Pas wymienia się jak jest zużyty, popękany, rozwarstwiony i td..
A holowanie motocykla jest dość trudne, kiedyś udzieliłem takiej pomocy koledze, jeździłem wtedy VN800
zachowanie motocykla ciężko opisać
Pozdrawiam
P.S.
Pas wymienia się jak jest zużyty, popękany, rozwarstwiony i td..
- Przemo
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
Jak coś to na zagranicznych forach wymieniają na pas do HD... ciut tańszy
http://malyhd.pl/pasy-napedowe/2395-pas ... results=12
wizualnie jest węższy ale wytrzymałościowo ponoć nie odbiega od norm, bo ma dodatkowe wzmocnienia
cena się waha od 800 do 1100zł
wizualnie jest węższy ale wytrzymałościowo ponoć nie odbiega od norm, bo ma dodatkowe wzmocnienia
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
jakby coś to właśnie taki mam i ma się dobrze ( poprzedni właściciel zamontował w 2013r )Przemo pisze: ↑śr wrz 18, 2019Jak coś to na zagranicznych forach wymieniają na pas do HD... ciut tańszy
VN900>VN2000
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
…... a już na pewno nie na lagach . Jakiekolwiek "mocowanie" jest niebezpieczne!...
I tu się mylisz. A co jest na pierwszym rysunku, moto mocno zabudowane i nie ma dojścia do środka kierownicy gdzie wg. ciebie jest pierwsze przełożenie linki?. Na owiewce?
Myślisz że mam zamiar na lagach zamotać hol na sztywno Takim tępym to nie jestem.
Jest sposób na przełożenie holu przez lagi i na manetkę tak jak na rysunku.
A sposób "na podnóżek" mi nie znany. Zawsze coś nowego.
I tu się mylisz. A co jest na pierwszym rysunku, moto mocno zabudowane i nie ma dojścia do środka kierownicy gdzie wg. ciebie jest pierwsze przełożenie linki?. Na owiewce?
Myślisz że mam zamiar na lagach zamotać hol na sztywno Takim tępym to nie jestem.
Jest sposób na przełożenie holu przez lagi i na manetkę tak jak na rysunku.
A sposób "na podnóżek" mi nie znany. Zawsze coś nowego.
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.