Witam serdecznie szanownych kolegów,
Jak w temacie, mój vn800 po zagrzaniu odcina zapłon, na zimnym silniku to się nie dzieje, zauważyłem że nie włącza się też wentylator chłodnicy, i pytanie, czy vn-y posiadają jakieś zabezpueczenie przed przegrzaniem w postaci odcięcia zapłonu, czy przyczyna leży gdzieś indziej?
Vn800 odcina zapłon po rozgrzaniu
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
Re: Vn800 odcina zapłon po rozgrzaniu
Widzę, że dopiero zaczynasz przygodę z VN sądząc po ilości postów i dacie rejestracji.
Więc jeżeli chcesz, wyślij na PRIV swój adres e-mail a wyślę Ci coś co może pomóc w Twoim problemie. Będzie to taka zbitka z instrukcji serwisowej VN800 i angielskojęzycznych forów motocyklowych gdzie Koledzy mieli identyczny problem.
U nich to się sprawdziło.
Oczywiście wszystko będzie po polsku (schematy i materiały merytoryczne).
Więc jeżeli chcesz, wyślij na PRIV swój adres e-mail a wyślę Ci coś co może pomóc w Twoim problemie. Będzie to taka zbitka z instrukcji serwisowej VN800 i angielskojęzycznych forów motocyklowych gdzie Koledzy mieli identyczny problem.
U nich to się sprawdziło.
Oczywiście wszystko będzie po polsku (schematy i materiały merytoryczne).
Tex66
Witam serdecznie, przesyłam mojego emaila, i z góry bardzo dziękuję za pomoc
m.stawinoga@o2.pl
Pozdrawiam.
m.stawinoga@o2.pl
Pozdrawiam.
Siemanko, problem rozwiązany, winnym okazał się włącznik wentylatora oraz przepalony bezpiecznik, po wymianie włącznika ( znajduje się w chłodnicy, ma dwa piny na przewody) problem ustał, moto pracuje normalnie. I tu ogromne podziękowania dla kol. TEX66, za pomocną dłoń. Temat zamykam.
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
Jak widzę miałem rację a materiał się przydał.
Miło, że mogłem pomóc.
Miło, że mogłem pomóc.
Tex66
Tex66, tak czytam tutaj różne tematy (bo akurat na służbie jestem) i muszę napisać, że robisz kawał dobrej roboty.
Dziękuję
Dziękuję