MesnStreak osłona chłodnicy ?
- Dino32
- Miejscowość: Trójmiasto
- Motocykl: VN1600 Mean Streak
- VROC: 0
MesnStreak osłona chłodnicy ?
Witam, ktoś coś jakaś osłona chłodnicy
Cały syf z pod koła trafia idealnie w środek niżej połowy i boje się że ją wypiaskuje/przedziurawi.
Może ma ktoś kogoś z polecenia ? Co wytnie mi z nierdzewki na CNC ? Nie chciałbym tych wymyślnych bajeranckich wytworów tylko zgrabną prostą.
Cały syf z pod koła trafia idealnie w środek niżej połowy i boje się że ją wypiaskuje/przedziurawi.
Może ma ktoś kogoś z polecenia ? Co wytnie mi z nierdzewki na CNC ? Nie chciałbym tych wymyślnych bajeranckich wytworów tylko zgrabną prostą.
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Re: MesnStreak osłona chłodnicy ?
Ja kupiłem na aliexpres, trupia czacha ale fajnie chroni przed kamlotami. Mam starą, która była zamontowana na moto po jego zakupie, chromowana ale lekko przyrdzewiała gdzieś na krawędziach. Tą kupiłem https://pl.aliexpress.com/item/32990405 ... hweb201603_ nierdzewka, zero problemów z rdzą. Starą osłonę gdybyś chciał, oddam za darmo, leży bezczynnie w garażu i zabiera miejsce. Nie jest tak fajna jak chińskie, ma owalne otwory wlotowe. ale spełniała swoją funkcję
- Dino32
- Miejscowość: Trójmiasto
- Motocykl: VN1600 Mean Streak
Artix podeslesz zdjęcie tej starej Może być na priv, z chęcią przygarnę jak będzie ok. Oczywiście nie za darmo. Szanujmy swoj czas i prace
- artix
Jutro żonka zrobi fotkę, ale znalazłem moto z identyczną osłoną https://www.rkmotocykle.pl/kawasaki/kaw ... n1600-i875 Moja chyba w gorszym stanie, pamiętam jakieś małe przyrdzewienia, ale po czyszczeniu może nie będzie tragedii
-
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN2000
Cześć. Jak oceniasz po obecnych upałach swoją osłonę z Aliexpress? Nie osłania ona za mocno i nie grzeje się silnik za mocno?artix pisze: ↑czw kwie 01, 2021Ja kupiłem na aliexpres, trupia czacha ale fajnie chroni przed kamlotami. Mam starą, która była zamontowana na moto po jego zakupie, chromowana ale lekko przyrdzewiała gdzieś na krawędziach. Tą kupiłem https://pl.aliexpress.com/item/32990405 ... hweb201603_ nierdzewka, zero problemów z rdzą. Starą osłonę gdybyś chciał, oddam za darmo, leży bezczynnie w garażu i zabiera miejsce. Nie jest tak fajna jak chińskie, ma owalne otwory wlotowe. ale spełniała swoją funkcję
- artix
Już odpisałem na prv, ale nie widzę problemów po jej zamontowaniu, jest mocno powycinana, także powietrze ma sporo miejsca na dotarcie do chłodnicy, poza tym nieźle chroni przed kamieniami.
- Wielebny Bolo
- Miejscowość: Brzeg Dolny
- Motocykl: VN 2000 Parowóz
Takie pytanie techniczne.
Czy ktoś zwrócił uwagę na chłodzenie po założeniu tych przysłon?
W końcu tak na oko to o kilkadziesiąt procent jest zmieszona powierzchnia chłodzenia.
Stare chłodnice dawały radę nawet jak wycięło się 30 % powierzchni ale teraz kiedy wszystkie ustawienia są na zero bez żadnych marginesów zapasu to ......
No właśnie co?
Nie za często włącza się wentylator itp.?
Czy ktoś zwrócił uwagę na chłodzenie po założeniu tych przysłon?
W końcu tak na oko to o kilkadziesiąt procent jest zmieszona powierzchnia chłodzenia.
Stare chłodnice dawały radę nawet jak wycięło się 30 % powierzchni ale teraz kiedy wszystkie ustawienia są na zero bez żadnych marginesów zapasu to ......
No właśnie co?
Nie za często włącza się wentylator itp.?
Motor ma cię wszędzie zawieźć a nie zawieść wszędzie.
- artix
Latem po zatrzymaniu się przed skrzyżowaniem włącza się wentylator, podczas normalnej jazdy jest cisza. Osłona oczywiście ogranicza przepływ powietrza, ale chroni przed uderzeniami kamieni, co przy cenie nowej oryginalnej jest sporym argumentem na tak. Gdybym zauważył cokolwiek podejrzanego, to osłona już dawno wyleciałaby na złom.