Wymiana pompy hamulca przedniego
- MarianoPakiao
- Motocykl:
Wymiana pompy hamulca przedniego
Witam. Przewróciłem motocykl i urwalem lusterko. Połamał się gwint przy pompie. Kupiłem pompę i spróbuję sam wymienić. To jest bardzo skomplikowane ? Dam radę bez doświadczenia? Muszę na coś szczególnie uważać?
Re: Wymiana pompy hamulca przedniego
Dasz radę. Jedynie pamiętaj o nowych uszczelkach (alu lub miedź).
Przed demontażem odessij strzykawką wszystko z pompy, przewód po odkręceniu niech będzie w miarę w pionie - mniej się pobrudzi temat.
Po montażu nowej zalewaj nowy płyn, odpowietrzaj do czasu jak w będzie z zacisku wychodzić nowy bez pęcherzyków (po kolorze zobaczysz).
Dokładnie okryj zbiornik paliwa!!
(Kiedyś nieopatrznie pociekło mi właśnie z pompy, taka mała "strużka" przez cały zbiornik, lakier wstał. najpierw myślałem ze to ślimak zostawił taki ślad. Duże wkur....nie nastąpiło)
Przed demontażem odessij strzykawką wszystko z pompy, przewód po odkręceniu niech będzie w miarę w pionie - mniej się pobrudzi temat.
Po montażu nowej zalewaj nowy płyn, odpowietrzaj do czasu jak w będzie z zacisku wychodzić nowy bez pęcherzyków (po kolorze zobaczysz).
Dokładnie okryj zbiornik paliwa!!
(Kiedyś nieopatrznie pociekło mi właśnie z pompy, taka mała "strużka" przez cały zbiornik, lakier wstał. najpierw myślałem ze to ślimak zostawił taki ślad. Duże wkur....nie nastąpiło)