rozrusznik nie kręci
rozrusznik nie kręci
Witam, dziś na mieście kawa odmówiła współpracy... naciskam starter a tu cisza... kumpel zalawetował mnie do bazy... nie jestem mechanikiem ale sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i są ok, starter jest sprawny bo delikatnie przygasają kontrolki, i jak się naciśnie starter to słychać takie cyk w skrzynce bezpieczników... no i moje pytanie co dalej i jak sprawdzać... z góry dzięki za pomoc... LWG
Re: rozrusznik nie kręci
Zakładamy że akumulator i jego podłączenie do klem jest OK.
Zacznij od przekaźnika rozrusznika. Zewrzyj (np kluczem płaskim) te dwie śruby "prądowe", jeśli zacznie kręcić - to przekaźnik jest winowajcą. Wymienisz i spokój.
Zacznij od przekaźnika rozrusznika. Zewrzyj (np kluczem płaskim) te dwie śruby "prądowe", jeśli zacznie kręcić - to przekaźnik jest winowajcą. Wymienisz i spokój.
Tylko zrób to w pozycji neutral Bo Ci pojedzie z kosy.
...mam na motocyklu gniazdo do zapalniczki, czy ktoś zatem wie gdzie można kupić motocyklową popielniczkę ?..
- Jurek
- Miejscowość: Sulejówek
- Motocykl: VN 800 classic "Samuraj"
- VROC: 35044
Jak przekaźnik cyka i przygasają kontrolki to raczej jest dobry. Stawiał bym na akumulator w złym stanie.
Jurek
VROC#35044
VROC#35044
Akumulator padlina
Motocykle są jak wódka..prawdziwa jazda zaczyna się od litra..