Petycja
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Petycja
Chciałbym abyście to przeczytali i jeśli uznacie za stosowne poparli tę petycję.
Wyślijcie znajomym ten link.
http://www.petycjeonline.pl/petycja/pet ... olnosci/66
Dzięki.
P.S. Umieściłem tutaj bo jest wysoko na liście działów, jeśli będzie lepsze miejsce proszę Adm o korektę.
Wyślijcie znajomym ten link.
http://www.petycjeonline.pl/petycja/pet ... olnosci/66
Dzięki.
P.S. Umieściłem tutaj bo jest wysoko na liście działów, jeśli będzie lepsze miejsce proszę Adm o korektę.
Ostatnio zmieniony ndz sty 09, 2011 przez mirad, łącznie zmieniany 2 razy.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- mirad
Moi drodzy chyba serwer jest przeciążony i niestety trzeba nieco cierpliwości.
Sprawa jest na tyle bulwersująca, że może system nie wyrabia ze zgłoszeniami.
Było o tym w mediach.
Chodzi o bestialskie potraktowanie psa husky przez trzech zwyrodnialców, najprawdopodobniej nie jest to ich pierwszy wybryk.
Petycja jest apelem o najsurowsze ukaranie sprawców.
Trzeba zebrać 500 000 podpisów.
Mam nadzieję, że się uda.
Sprawa jest na tyle bulwersująca, że może system nie wyrabia ze zgłoszeniami.
Było o tym w mediach.
Chodzi o bestialskie potraktowanie psa husky przez trzech zwyrodnialców, najprawdopodobniej nie jest to ich pierwszy wybryk.
Petycja jest apelem o najsurowsze ukaranie sprawców.
Trzeba zebrać 500 000 podpisów.
Mam nadzieję, że się uda.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
Tak się trochę zastanawiam...
Do kogo ta petycja Te podpisy zostaną dostarczone sędziemu który będzie prowadził sprawę Nie wiem czy na sąd można wywierać naciski. Wiem że temu kto napisał tą petycję i tym którzy się pod nią podpisali przyświeca szlachetny cel, ale moim zdaniem nie tedy droga. Zamiast naciskać na najwyższy wymiar kary, powinni naciskać i zbierać podpisy pod zmianą, zaostrzeniem tego paragrafu. Odwołam się tu do pijaństa kierowców. Jeździli, byli łapani, dostawali mandaty i jeżdzili dalej. Zmienił się system kar i dalej śmigają po kielichu, ale o ile wiecej takich spraw kończy się w pierdlu.
Pozdrawiam
Do kogo ta petycja Te podpisy zostaną dostarczone sędziemu który będzie prowadził sprawę Nie wiem czy na sąd można wywierać naciski. Wiem że temu kto napisał tą petycję i tym którzy się pod nią podpisali przyświeca szlachetny cel, ale moim zdaniem nie tedy droga. Zamiast naciskać na najwyższy wymiar kary, powinni naciskać i zbierać podpisy pod zmianą, zaostrzeniem tego paragrafu. Odwołam się tu do pijaństa kierowców. Jeździli, byli łapani, dostawali mandaty i jeżdzili dalej. Zmienił się system kar i dalej śmigają po kielichu, ale o ile wiecej takich spraw kończy się w pierdlu.
Pozdrawiam
- mirad
Myślę, że chodzi o to by przy istniejącym stanie prawa, w tej sprawie i na przyszłość wyroki wreszcie zapadały z górnej półki bez zawiasów, a nie śmieszne kary w zawieszeniu.Baudolino pisze:przyświeca szlachetny cel
Bajki o tym, że nie wysokość kary tylko jej nieuchronność czynią z przestępców aniołki znam od kilku dekad. Dlatego masz rację w kwestii zaostrzenia, ale to dłuższy proces.
Tak przy okazji: my Polacy jesteśmy postrzegani w Europie jako szczególnie okrutni wobec zwierząt. :!: Dla mnie to był szok. :shock: Czas pracować nad tym aby to zmienić.
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Baudolino
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: Lucynka
- VROC: 32426
mirad,
Ale nasz sąd jest niezawisły i jakiekolwiek naciski chyba nie są legalne, a przynajmniej nie powinny być legalne. Ja wiem że sprawa jest słuszna, ale jeśli przyjmiejmy zasadę że kazdy może lobbować czy wywierać naciski na sąd to całą niezawislość sądu szlag trafi. Czy naprawdę chciałbyś żeby sedziowie przy wydawaniu wyroków ulegali jakimkolwiek wplywom Czy nie wydaje Ci się że sędzia ogłaszający wyrok pod naciskiem spolecznym czy jakims innym byłby marionetką
Nie chcę żebyś mnie miał za zwolennika znecania się nad zwierzętami, ja tylko nie widzę sensu w tej petycji. Wydaje mi się że jest to tylko bezproduktywne bicie piany
Gdyby była to petycja do ministra sprawiedliwości w sprawie zmiany karalności dotyczącej tego paragrafu to nie wahałbym się z podpisem.
Pozdrawiam
Ale nasz sąd jest niezawisły i jakiekolwiek naciski chyba nie są legalne, a przynajmniej nie powinny być legalne. Ja wiem że sprawa jest słuszna, ale jeśli przyjmiejmy zasadę że kazdy może lobbować czy wywierać naciski na sąd to całą niezawislość sądu szlag trafi. Czy naprawdę chciałbyś żeby sedziowie przy wydawaniu wyroków ulegali jakimkolwiek wplywom Czy nie wydaje Ci się że sędzia ogłaszający wyrok pod naciskiem spolecznym czy jakims innym byłby marionetką
Nie chcę żebyś mnie miał za zwolennika znecania się nad zwierzętami, ja tylko nie widzę sensu w tej petycji. Wydaje mi się że jest to tylko bezproduktywne bicie piany
Gdyby była to petycja do ministra sprawiedliwości w sprawie zmiany karalności dotyczącej tego paragrafu to nie wahałbym się z podpisem.
Pozdrawiam
Cel może i szczytny ale moją uwagę zwróciło coś innego - bezczelne (w mojej prywatnej ocenie) wyciąganie łapy po kasę. Podpisałeś petycje to teraz sypnij groszem żeby akcja "mogła się rozwijać". Po co kasa, ja się pytam, skoro petycja wisi darmowym serwisie?
Jak dla mnie coś tu brzydko pachnie.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Może po to żeby uniknąć takich komunikatów?Liartez pisze:Cel może i szczytny ale moją uwagę zwróciło coś innego - bezczelne (w mojej prywatnej ocenie) wyciąganie łapy po kasę. Podpisałeś petycje to teraz sypnij groszem żeby akcja "mogła się rozwijać". Po co kasa, ja się pytam, skoro petycja wisi darmowym serwisie?
User 'petycjeonline' has exceeded the 'max_questions' resource (current value: 75000) in /index.php 42
Tak dla wyjaśnienia, to chyba durżm nadużyciem jest próba łączenia działań właściciela serwisu i autora petycji.
Ktoś postawił system na jakimś serwerze, umożliwia robienie tego typu akcji i według Ciebie nie ma prawa szukać pieniędzy na utrzymanie serwisu??
Kurna chłopie, ludzie próbują zarobić w różny sposób..... a napisanie i prowadzenie takiego serwisu może być jednym z tych sposobów....
I tak jak napisałem, nie mieszaj działań właściciela serwisu i autora akcji dotyczącej tej petycji.... to są różni ludzie i insynuacje że coś przy tej petycji brzydko pachnie bo właściciel serwisu próbuje zarobić jest moim zdaniem nadużyciem...
A poza tym wolny człowiek w wolnym kraju - obowiązku popierania naprawdę niema...
"Dziękujemy za podpis:
PETYCJA W SPRAWIE ORZECZENIA BEZWZGLĘDNEJ KARY POZBAWIENIA WOLNOŚCI
Pamiętaj o dobrowolnym przekazaniu darowizny, aby kampania mogła istnieć i rozpowszechniać się."
Oceniam to co widzę. Treść ogłoszenia w mojej ocenie sugeruje że prośba o dotację dotyczy autora petycji a nie właściciela serwisu. Wystarczy wyraźnie oddzielić komunikaty i nie będzie problemu.
Nie mam nic przeciwko temu żeby właściciel serwisu zarabiał na jego czy też swoje utrzymanie w ten sposób.
Jestem natomiast bardzo wyczulony na wszelkiego typu "akcje społeczne" które pod płaszczykiem szczytnego celu nastawione są na oskubanie naiwnych ludzi. Miałem okazję zobaczyć jak to działa w praktyce i dlatego bardzo sceptycznie podchodzę do tego typu przedsięwzięć - zwłaszcza kiedy nie ma jasno określonego autora czy osoby/instytucji za to odpowiedzialnej.
PETYCJA W SPRAWIE ORZECZENIA BEZWZGLĘDNEJ KARY POZBAWIENIA WOLNOŚCI
Pamiętaj o dobrowolnym przekazaniu darowizny, aby kampania mogła istnieć i rozpowszechniać się."
Oceniam to co widzę. Treść ogłoszenia w mojej ocenie sugeruje że prośba o dotację dotyczy autora petycji a nie właściciela serwisu. Wystarczy wyraźnie oddzielić komunikaty i nie będzie problemu.
Nie mam nic przeciwko temu żeby właściciel serwisu zarabiał na jego czy też swoje utrzymanie w ten sposób.
Jestem natomiast bardzo wyczulony na wszelkiego typu "akcje społeczne" które pod płaszczykiem szczytnego celu nastawione są na oskubanie naiwnych ludzi. Miałem okazję zobaczyć jak to działa w praktyce i dlatego bardzo sceptycznie podchodzę do tego typu przedsięwzięć - zwłaszcza kiedy nie ma jasno określonego autora czy osoby/instytucji za to odpowiedzialnej.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III