Disciple widzisz sama że vulkanieros poznają się na dobrych ludziach to jest powód tak entuzjastycznego przejęcia a jak zapodałaś temat dość kontrowersyjnego koloru kurtki na motor to dopiero rozpętałaś burze w szklance wody .Ale na pewno jest ciekawie i mimo kiepskiej pogody słonecznie na forum.disciple pisze:szukasz guza? tutaj jak widzisz cięzko o jakieś baty, tez prówowałamArtur pisze:Czy osoba śmigająca motocyklem bez uprawnień to motocyklista ? Zapodałem taki temat na jednym z portali motocyklowych i zostałem prawie zlinczowany .
no ale proszę...przez ten temat koledzy pozwolili mi o sobie myslec motocyklista (i to z jakim stażem...prawko mam 7lat :roll: )
yyy...właśnie - jak wsiadam na rower - jestem rowerzystką a dlaczego mam być motocyklistą? :???:
MOTOCYKLISTA ?
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
Re: MOTOCYKLISTA ?
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
fajny artykuł: http://www.scigacz.pl/Jazda,motocyklem, ... 14823.html
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Fajny artykuł i w dodatku autor nie udaje, że nie jeździł bez prawka...
fakt, że mandat to jest najmniejszy problem, jak się rusza bez prawka... ale może nie mi to komentować
fakt, że mandat to jest najmniejszy problem, jak się rusza bez prawka... ale może nie mi to komentować
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
- Ronin
- Miejscowość: Wysokie Mazowieckie
- Motocykl: vulcan 1600 nomad
- VROC: 0
Mając 17 lat Tata kupił mi nowiutką Jawę 350 TS szczyt moich marzeń.Kolega
przyprowadził ją z salonu a ja jechałem maluchem z tyłu i podziwiałem jaka jest piękna.
Potem 2 tygodnie stała pod ścianą a ja nie mogłem ruszyć poza bramę i wtedy
usłyszałem słowa które do dziś pamiętam a minęło już 23 lata od kiedy zrobiłem prawko
na motocykl "Jak będziesz miał prawo jazdy to wcale nie znaczy że umiesz jeżdzic na motocyklu" .Myslę że to były mądre słowa.
zatrzymany przez policję ,czy przypadkiem nie próbuje uciekać
i co wtedy ,jakie zagrożenie jast na dtodze.
Jeśli chodzi o "motocyklistę to stan ducha a nie posiadania "jak to powiedział kolega...
przyprowadził ją z salonu a ja jechałem maluchem z tyłu i podziwiałem jaka jest piękna.
Potem 2 tygodnie stała pod ścianą a ja nie mogłem ruszyć poza bramę i wtedy
usłyszałem słowa które do dziś pamiętam a minęło już 23 lata od kiedy zrobiłem prawko
na motocykl "Jak będziesz miał prawo jazdy to wcale nie znaczy że umiesz jeżdzic na motocyklu" .Myslę że to były mądre słowa.
Zastanawiam się co się dzieje w psychice człowieka jak jedzie bez prawka i zostajeDzidzia pisze:fakt, że mandat to jest najmniejszy problem, jak się rusza bez prawka
Jeśli chodzi o "motocyklistę to stan ducha a nie posiadania "jak to powiedział kolega...
Nikt nie steruje własnym życiem. Najlepsze, co można zrobić, to pozwolić sobą kierować tym, którzy są dobrzy, którzy cię kochają
– Orson Scott Card
– Orson Scott Card
słyszałam, że motocyklistów rzadko policja zatrzymuje, właśnie ze względu na taką ewentualność, uciekający motocyklista stanowi znaczne zagrożenie na drodze. No ale nie ma co sprawdzać. Na szczęście prawko już mam więc nie mi to sprawdzać... prawko trzeba mieć i takiegoRonin pisze: Zastanawiam się co się dzieje w psychice człowieka jak jedzie bez prawka i zostaje
a że motocyklista to stan ducha - z tym się zgadzam w pełni ;
Ostatnio zmieniony ndz lut 27, 2011 przez Dzidzia, łącznie zmieniany 2 razy.
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
Ci co nie mają jeszcze prawka to polecam zdać egzamin teoretyczny w tym roku.
Od lutego 2012 mają wprowadzić kolejne zmiany w egzaminie:
- egzamin teoretyczny będzie na czas - tzn kilka sekund na każde pytanie;
- nie będzie można wrócić do wcześniejszych pytań by sprawdzić i poprawić błędy;
- będzie dużo losowo symulowanych sytuacji drogowych;
Wszystko po to, żeby potencjalny kierowca wykazał się poza wiedzą również refleksem, opanowaniem, zdolnością kojarzenia faktów itp.
źródło: wiadomości radiowe
Od lutego 2012 mają wprowadzić kolejne zmiany w egzaminie:
- egzamin teoretyczny będzie na czas - tzn kilka sekund na każde pytanie;
- nie będzie można wrócić do wcześniejszych pytań by sprawdzić i poprawić błędy;
- będzie dużo losowo symulowanych sytuacji drogowych;
Wszystko po to, żeby potencjalny kierowca wykazał się poza wiedzą również refleksem, opanowaniem, zdolnością kojarzenia faktów itp.
źródło: wiadomości radiowe
pie.....lę, nie myję
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438