Zagotowal sie
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Tiszo oczywiście jest tak jak piszesz czujnik działa na masę ale jeśli nie ma tej masy na chłodnicy to nie nie ma cudów wentylator się nie włączy. Miałem podobny problem co Kojot też nie włączał się wentylator chłodnicy. Sprawdziłem dokładnie okazało się, że na chłodnicy nie ma masy więc pod śrubę mocującą chłodnicę założyłem dodatkowy przewód który podpiąłem pod punkt masowy na ramie i problem znikł jak ręką odjął. Kojot pisał że: "Dziś sprawdziłem czujnik temperatury przy chłodnicy i nie daje masy do wiatraka i ten się nie włącza. Po dotknięciu przewodu z czujnika do ramy wentylator działa." więc problemem nie jest w instalacja tylko ewidentnie brak masy potrzebny do włączenia wentylatora. Tak jak już pisałem wcześniej nie koniecznie musi być to spowodowane uszkodzeniem czujnika.
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Spróbuj więc reanimować go tak jak pisał Andrew a jeśli to nie pomoże zostaje szukać nowego czujnika lub kontakt z mrblackiem żeby pomógł Ci przerobić na elektronikę.Andrew pisze:Wykręć go jeszcze i sprawdź. Czesem na gładzi czujnika jest zakamienione. Wyczyść dobrze i wkręć . Jak nie zadziała to dopiero szukaj nowego.Kojot pisze:Czy ktos ma pomysl gdzie kupic nowy czujnik temperatury ?
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Pees
- Miejscowość: Ruda Wielka
- Motocykl: EN 500 '92 A2 (czyli naprawdę '91)
- VROC: 0
Gdzie dokładnie ten serwis? Mam kontakt na magika pod Sandomierzem ale do Radomia miałbym o niebo bliżej. Z góry dziękuję za info. Jak będę miał okazję sprawdzić tego koło Sandomierza też dam znać.Starszy pisze:
... w Radomiu w serwisie za mycie w myjce ultradźwiękowej i synchronizację zapłaciłem 100zł - bez rabatu ponoć 150 zeta, a nieoceniony Tiszo zrobi ci synchro na zlocie gratis jak go znam
- Kojot
- Miejscowość: Olsztyn
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 750
- VROC: 0
tak sa dwa ale jeden odpowiada za wlaczenie sie wetylatora ? prawdo podobnie jest uszkodzony ,czysyzscilego dobrze wyglada ale nie zalacza wentylatora , zamowilem uzywany ale w gorszym stanie sie okazal niz moj , porazka nie wiem co mam robic, podlaczylem wentylator do wlacznika .Moto strasznie kopci na zimnym i na cieplym wkopalem sie z tym vulcanem chyba ,wale cze i walcze z nim , chyba zostanie mi go oddac do serwisu i sie modlic ze go naprawia .niby jak kupilem to palił ale strzelal z gaznikow ,a teraz po wymianie oleju ,swiec przewodow zaczął dymic i obroty szalec czasem po dodaniu gazu nie schodzi z obrotow .