Sprzęgło-dzwoni.
-
- Miejscowość: Trzcianka
- Motocykl: Vn1500 Mean Streak
- VROC: 0
Sprzęgło-dzwoni.
Witam.
W moim sprzęgle pojawiło się dziwne dzwonienie kiedy wysprzęglam.
Mam już sprzęt na podnośniku i kiedy dobrałem się do środka,rzeczywiście kiedy na wyciśniętym sprzęgle poruszam ręką prawo/lewo za kosz to coś wydaje dziwny dźwięk.
Ja stawiam na przekładki ale może ktoś miał taki problem i podpowie.
Sprzęt ciągnoł jak należy więc ślizgania nie ma.
Jest jeszcze jeden problem,nie jestem do końca pewien jaki gwint jest na nakrętce kosza prawy czy lewy(nie chce ustąpić pod naporem zwykłego klucza),czy trzeba urzyć pneumata czy co?Chce to rozebrać i znaleść tego grzechotnika co mi tam wlazł...
pozdro.
W moim sprzęgle pojawiło się dziwne dzwonienie kiedy wysprzęglam.
Mam już sprzęt na podnośniku i kiedy dobrałem się do środka,rzeczywiście kiedy na wyciśniętym sprzęgle poruszam ręką prawo/lewo za kosz to coś wydaje dziwny dźwięk.
Ja stawiam na przekładki ale może ktoś miał taki problem i podpowie.
Sprzęt ciągnoł jak należy więc ślizgania nie ma.
Jest jeszcze jeden problem,nie jestem do końca pewien jaki gwint jest na nakrętce kosza prawy czy lewy(nie chce ustąpić pod naporem zwykłego klucza),czy trzeba urzyć pneumata czy co?Chce to rozebrać i znaleść tego grzechotnika co mi tam wlazł...
pozdro.
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
odkrecisz tylko pneumatykiem dobrym! lewo prawo i tak do skutku u mnie w nomadzie ze trzy minuty zanim pusciło, gwint był chyba prawy ale nie pamietam jak bedziesz pneumatykim walił w prawo- lewo pusci w nomadzie u mnie kosz sprzegłowy miał duzy luz w stosunku do zebadki to jest na nitach zbite amortyzują całośc spreżyny moze któras pekła ? lub sie obluzowała ? generalnie całosc klekocze i taki urok vn-ów kosz sprzegłowy jest drogi pare lat temu 2700zł ale od tego czasu ceny troche zpadły
Ostatnio zmieniony wt kwie 12, 2011 przez Andreas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
za docisk sprzegła słuzą trzy podkładki sprezynujące moze któras sie zpłaszczyła i ma luz bo kosz wali normalnie baz znaczenia czy włączone csprzegło czy nie wiec to nie to, odkrec i sie okaze
Ostatnio zmieniony wt kwie 12, 2011 przez Andreas, łącznie zmieniany 1 raz.
- mrblack
- Miejscowość: Mazuria
- Motocykl: AWO Simson ver. Military
Siemka
Ja w swojej VN1500 jak zdejmowałem kosz sprzęgłowy to także użyłem klucza pneumatycznego.
I miałem normalny gwint czyli odkręcałem w lewo
Aha i pożyczyłem od kumpla zajebistego szwedzkiego pneumata bo ten szajs z Topexu za Chily Ludowe nie ruszył śruby :P No i ważny jest odpowiednio duży przekrój przewodu pneumatycznego.
Powodzonka
Ja w swojej VN1500 jak zdejmowałem kosz sprzęgłowy to także użyłem klucza pneumatycznego.
I miałem normalny gwint czyli odkręcałem w lewo
Aha i pożyczyłem od kumpla zajebistego szwedzkiego pneumata bo ten szajs z Topexu za Chily Ludowe nie ruszył śruby :P No i ważny jest odpowiednio duży przekrój przewodu pneumatycznego.
Powodzonka