Mimo wszystko Ja-jo się przyznał, że podobny efekt do tego co bierze można dostać po przegryzieniu niebieskiego ibupromu... nie potwierdzę, bo jeszcze się nie skusiłemMaciekSz pisze:warcając z Kongresu próbowaliśmy z Fitterem i Goblinem wyciagnąć od kolegi Ja-Jo namiary na dealera, ale twardy był
Wystawa Moto Retro
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
to też napisałem mniej-więcej, ale wiedząc że Ziemia jest nie jest kulą a geoidą a "Geoida jest teoretyczną powierzchnią, na której potencjał siły ciężkości Ziemi jest stały, równy potencjałowi siły ciężkości na średnim poziomie mórz otwartych i przedłużoną umownie pod powierzchnią lądów. Ponieważ zawiera ona lustro wody w morzach i oceanach dodatkowo określana jest jako Geoida Zerowa. Jako powierzchnia ekwipotencjalna, geoida w każdym swym punkcie jest prostopadła do kierunku siły ciężkości (lokalnego pionu)."oktogon pisze:a ja znalzłem błąd w wywodzie Ja-jo, otóż, po pierwze nie możemy złapac kąta prostego do płaszczyzny na której stoimy, gdyż....nie stoimy na płaszczyźnie a reszta implikacji bezpośrednio z owej zależności wynika
Pojęcie płaszczyzna zostało użyte jako uogólnienie, czy też skrót myślowy mający na celu wyłączenie z rozważań przypadków gdy znajdujemy się na górce, stoku, pochylni, zjeżdżalni itp. Więc założona teza jednak jest słuszna
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639