skręcanie w lewo i w prawo
skręcanie w lewo i w prawo
zauwazyłem ze przy manewrowaniu np pod garazem wole i jest mi łatwiej skręcacć w prawo, a lewo robie to jakos nieporadnie, hihi w prawo czuje sie pewniej, a Wy jak macie?
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Re: skręcanie w lewo i w prawo
To masz klopot...Eden pisze:zauwazyłem ze przy manewrowaniu np pod garazem wole i jest mi łatwiej skręcacć w prawo, a lewo robie to jakos nieporadnie, hihi w prawo czuje sie pewniej, a Wy jak macie?
na rondzie nie dasz rady...chyba, ze tu u mnie, na wyspie...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
Chyba każdy tak ma tylko nie zawsze zdajemy sobie z tego sprawę, To jest jak z zakładaniem nogi na nogę - ja zawsze prawą na lewą, z mieszaniem herbaty w kubku ja zawsze w lewą stronę, ze "splatywaniem" rąk na brzuchu - lewa zawsze na wierzchu, czy ślizganiem się w zimie - u mnie zawsze lewa noga z przodu, skręcanie też mi lepiej wychodzi w lewo.
-
- Miejscowość: Świdnik
- Motocykl: VN 1700 VOYAGER
- VROC: 32896
Przy zawracaniu kiedy wąsko tego taczej nie stosujesz, zakręcanie w moim przypadku "szosowe" już nie stanowi problemu choć jednak podświadomie wolę w lewo bo jakby co mam pobocze, w prawo jak wyniesie to TIR lub coś innego na tym pasie może oznaczać problemThomas pisze:jak opanujesz przeciw skręt to nie będzie różnicy prawa czy lewa no chyba że masz stare nawyki których jest się ciężko pozbyć
Mi już w tamtym roku jak prawko na A robiłem jakoś lepiej się w 8-ke wykładało w lewo niż w prawo i tak zostało, u siebie na garażach w lewo zawrócę na raz a w prawo albo noga idzie na bok albo już nie tak płynnie lub z poprawką się zdarzało. Chyba trzeba więcej pojeździć, nie tylko po prostej i tego się trzymam w sumie, w weekend 260 km na wycieczki poleciało i całość z plecaczkiem, spalanie jakieś malutkie bo wczoraj dolałem 10 litrów a przeleciałem 210 km, dzisiaj na liczniku już było 230 km i bez rezerwy się obyło więc bardzo fajnie
mi chodzi o manewry przy minimalnej predkosci, podczas jazdy nie mam problemow ze skrecaniem, książkę mam, ale doswiadczenie tez robi swoje, przejechalem w swoim zyciu jakies 40 tys km na motocyklach różnego typu,
ale pod garazem wolę w prawo skrecac, ot taka fanaberia hihi
a może to mi zostało z dawnych lat kiedy ETZ zakręcałem w prawo w miejscu, lewa noga na lewej stopce, kira skrecna w prawo, prawa noga na ziemii i obrót motocykla w miejscu sie robiło
ale pod garazem wolę w prawo skrecac, ot taka fanaberia hihi
a może to mi zostało z dawnych lat kiedy ETZ zakręcałem w prawo w miejscu, lewa noga na lewej stopce, kira skrecna w prawo, prawa noga na ziemii i obrót motocykla w miejscu sie robiło
- Zeus
- Miejscowość: ZIELONA GÓRA
- Motocykl: VN 2000 LT "White Devil"
- VROC: 33589
U mnie przy manewrowaniu jakoś lepiej wychodzi w lewo. Może dlatego że jestem praworęczny. Odkąd ma VN-a zdarzyło mi się przytrzeć lewą stronę w trasie 2 razy, a prawa jeszcze została cała. Pewnikiem niebawem zahaczę prawą stroną, bo i prędkości dochodzą do coraz większych to kłaść się trzeba coraz bardziej. Oby się tylko nie położyć całkiem
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Echhh ja mam problem i w lewo i w prawo. W sumie nie ma się co dziwić. Po 20 latach przerwy jestem bardzo ostrożny....
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Najważniejsze moto jedzie tam gdzie jeździec patrzy
http://www.youtube.com/watch?v=WVAz5Zk3 ... re=related
- Zeus
- Miejscowość: ZIELONA GÓRA
- Motocykl: VN 2000 LT "White Devil"
- VROC: 33589
Popatrzałem się do tyłu, a moto do przoduAbrams pisze:Najważniejsze moto jedzie tam gdzie jeździec patrzy