No pogrzało ich do spodu !!!!
- centek
- Miejscowość: Bełchatów
- Motocykl: Honda Varadero
- VROC: 31455
No pogrzało ich do spodu !!!!
Zobaczcie....
http://moto.onet.pl/1642072,1,glosny-wy ... node=19738
http://moto.onet.pl/1642072,1,glosny-wy ... node=19738
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Cytat z podlinkowanego artykułu:
Dopuszczalny poziom hałasu emitowanego przez układ wydechowy został określony na 94 dB przy połowie prędkości obrotowej mocy maksymalnej w przypadku jednośladów z silnikami o pojemności do 125 ccm oraz 96 dB dla maszyn z większymi motorami.
A jak nie mam obrotomierza to jak mi zmierzą? brumm brumm i na słuch?
Dopuszczalny poziom hałasu emitowanego przez układ wydechowy został określony na 94 dB przy połowie prędkości obrotowej mocy maksymalnej w przypadku jednośladów z silnikami o pojemności do 125 ccm oraz 96 dB dla maszyn z większymi motorami.
A jak nie mam obrotomierza to jak mi zmierzą? brumm brumm i na słuch?
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Jasne ale dowód Ci zabierają i po tygodniu go odzyskasz i tracisz jeszcze kasę...Ryffka pisze:Wtedy wkładasz silencer i jedziesz na przeglądAbrams pisze:To mają furtkę "uzasadnione podejrzenie przekroczenia głośności" i kierują cię na przegląd dodatkowy
No chyba że wozisz ze sobą silencer i zakładasz przy nich wtedy ustaje przyczyna zatrzymania
-
- Miejscowość: KOSZALIN
- Motocykl: moto vacante...
- VROC: 0
jak będzie upierdliwy policjant to sie przyczepi. U mnie diagnosta miał problem żeby podzielić 7000 na 2 jak mierzył mi poziom hałasu w Virago. Myślę że co innego bulgot VKi a co innego jak ktoś pałuje na przykład crossowke do odcięcia na przelotowym tłumiku. Temat jak zwykle o tej porze roku, za chwile znajdą coś podobnego.
- merkury76
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: był VN2000 i bedzie VN2000
co roku pisza takie pierdoły szczególnie na wiosne ze motocyklisci to...itp.Ja wychodze z założenia ze moto musi miec odpowiedni klank w miare rozsadku bo faktycznie jest to wkur.... szczególnie w plastikach jak smigaja w nocy po ulicy na pełnych obrotach.A z drugiej strony "Jak cie słysza to cie widzą"
Prawdziwi twardziele nie pija mleka
Prawdziwi twardziele jedzą krowy
Prawdziwi twardziele jedzą krowy
właśnie... głośne moto jest bardziej zauwazalne na drodze...
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
Baudolino pisze:A ile decybeli to normaMirko pisze:byłem,jestem i będę przeciwnikiem głośnych ponad normę wydechów.
Motocykl powinien być głośny, bo właśnie chałas który robi ostrzega kierowców aut że coś się zbliża.
Pozdrawiam
Motocykle o pojemności do 125cm3 mogą wytwarzać hałas do94dB , natomiast te powyżej 125cm3 nie powinny przekroczyć 96dB. Na stacji przy warsztacie gdzie pracuję koledzy nie sprawdzają ale pewnie niejeden przegląd by nie przeszedł :P
- man-x
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: VN 2000 LIMITED - TAMU
Śmigając po mieście i również poza nim przy spokojnej jeździe i dobrym wytłumieniu jesteś bardziej narażony na "WYPADEK" spowodowany przez kierowców: śpiochów, początkujących czy z problemami (nie używanie lusterek), ( idioci to inny temat ).
Używanie pustych wydechów jako zabawki między blokami - bez komentarza.
Sam jeżdżę na bardzooo głośnych. 0 problemów.
Oryginał wisi na ścianie w garażu.
Serdeczne pozdrowienia z Pyrlandii.
Używanie pustych wydechów jako zabawki między blokami - bez komentarza.
Sam jeżdżę na bardzooo głośnych. 0 problemów.
Oryginał wisi na ścianie w garażu.
Serdeczne pozdrowienia z Pyrlandii.
-
- Miejscowość: Katowice
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Diablo Black
Odpowiedni wydech do odpowiedniego motocykla to prawdziwa przyjemność i jego urok . Takie jest moje zdanie. MIRKO MAM TAKIE WRAŻENIE ŻE TY NIE JESTEŚ ŻADNYM BIKEREM TYLKO PRZYKRYWKĄ, cały urok V-twina to jego klang. Zresztą ty nie masz V-twina i co możesz na ten temat powiedzieć. Prawa pewno ustalają ludzie którzy nigdy nie mieli styczności z moto, nie czują tego i nie mają o tym żadnego pojęcia. Głośny wydech w tym teraźniejszym ruchu ulicznym w/g mnie to większe bezpieczeństwo motocyklisty. Polska zaczyna być powoli chorym krajem który szuka oszczędności i ustala prawa kogo tu znowu skroić z pieniędzy, jak zabrać emeryturę (OFE), podnieść podatek, podnieść ceny cukru, paliw itd. w nieskończoność a inni znowu się bogacą kosztem nas . Ciekaw jak tak dalej będzie - kiedy ta bańka mydlana pęknie. Nie długo pewno będą sobie życzyć za przejechanie po lokalych drogach opłaty. Psy niech lepiej wezmą się za faktycznych przestępców którzy faktycznie zagrażają społeczeństwu a nie za wydechy motocyklistów????