Licznik
Licznik
Witam, mam problem z licznikiem tzn czasem działa czasem nie, nie wiem co to może być sprawdzałem czy linka nie objeżdża w liczniku nawet próbowałem coś włożyć żeby było ciaśniej ale nie pomogło, może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał
pozdrawiam
pozdrawiam
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
a odkrec przy liczniku, daj motor tak zeby przednie kolo bylo w powietrzu i sproboj zakrecic kolem, sprawdz czy sie obraca linka na drugim koncu.
mozesz tez podlaczyc wiertarke pod przewod i druga koncowke wsadzic do licznika. i powoli krecic i zobaczyc czy sie obraca( tylko nie pamietam w ktora strone ). Ewentualnie reka ale, tutaj szczerze powiedziawszy nie wiem czy licznik nie ma jakiegos przelozenia i czy bedziesz widzial cokolwiek ( jak ja wymienialem to sprawdzalem ale nie pamietam, moto stoi pod domem wiec za niedlugo zejde i sprawdze )
aha nie wiem gdzie w 800 jest podlaczona linka predkosciomierza. w 750 podlaczona jest do przedniego kola.
mozesz tez podlaczyc wiertarke pod przewod i druga koncowke wsadzic do licznika. i powoli krecic i zobaczyc czy sie obraca( tylko nie pamietam w ktora strone ). Ewentualnie reka ale, tutaj szczerze powiedziawszy nie wiem czy licznik nie ma jakiegos przelozenia i czy bedziesz widzial cokolwiek ( jak ja wymienialem to sprawdzalem ale nie pamietam, moto stoi pod domem wiec za niedlugo zejde i sprawdze )
aha nie wiem gdzie w 800 jest podlaczona linka predkosciomierza. w 750 podlaczona jest do przedniego kola.
witam
wczoraj zauważyłem że napęd linki nie działa, wiec postanowiłem rozebrać tylne kolo co dziś uczyniłem i z tego co widziałem to wszystko jest ok tzn nie zauważyłem nic podejrzanego poskładałem i ten napęd linki tak raz działa raz nie, postanowiłem go przetestować i przez 20 km działało wszystko dobrze po czym znowu padło i wydaje mi się że porostu w środku objeżdża ten pierścień, który wszystko napędza i czy macie jakieś pomysły (doświadczenia) jak to poprawić?
pozdrawiam
wczoraj zauważyłem że napęd linki nie działa, wiec postanowiłem rozebrać tylne kolo co dziś uczyniłem i z tego co widziałem to wszystko jest ok tzn nie zauważyłem nic podejrzanego poskładałem i ten napęd linki tak raz działa raz nie, postanowiłem go przetestować i przez 20 km działało wszystko dobrze po czym znowu padło i wydaje mi się że porostu w środku objeżdża ten pierścień, który wszystko napędza i czy macie jakieś pomysły (doświadczenia) jak to poprawić?
pozdrawiam
-
- Miejscowość: świętokrzyskie
- Motocykl: VN 800A
- VROC: 0
Ja też mam pewien problem z licznikiem otóż od zeszłego roku już ze 4 razy pękła mi linka prędkościomerza... Początkowo normalnie wymieniłem (dorabianą nie oryginalną) chodziła ze 3 tys km, padła itd. Tak ze 4 czy 5 razy. Przypuszczam że może licznik już cos za ciężko chodzi że te linki tak pękają. Macie jakieś pomysly jak to rozwiązać?
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
dobrze nasmarować i nie skręcać przy montażu ani też nie zginać za bardzo...Mateusz G pisze:Ja też mam pewien problem z licznikiem otóż od zeszłego roku już ze 4 razy pękła mi linka prędkościomerza... Początkowo normalnie wymieniłem (dorabianą nie oryginalną) chodziła ze 3 tys km, padła itd. Tak ze 4 czy 5 razy. Przypuszczam że może licznik już cos za ciężko chodzi że te linki tak pękają. Macie jakieś pomysly jak to rozwiązać?
Trzeba wolniej jeździćMateusz G pisze:Ja też mam pewien problem z licznikiem otóż od zeszłego roku już ze 4 razy pękła mi linka prędkościomerza... Początkowo normalnie wymieniłem (dorabianą nie oryginalną) chodziła ze 3 tys km, padła itd. Tak ze 4 czy 5 razy. Przypuszczam że może licznik już cos za ciężko chodzi że te linki tak pękają. Macie jakieś pomysly jak to rozwiązać?
-
dobrze nasmarować i nie skręcać przy montażu ani też nie zginać za bardzo...[/quote]
Nasmarować tą linke? Jak mi facet w Częstochowie dorabia to ona uz jest w miare nasmarowana. Też myślalem o tym że zgięta może być ale starałem sie zakładać w miare prosto i znowu pękła. Najgorzej że nie ma wskaźnika paliwa w VNie 800 i nie wiadomo ile paliwa jest-tak to sobie licznik kasowałem. Echhh...
Nasmarować tą linke? Jak mi facet w Częstochowie dorabia to ona uz jest w miare nasmarowana. Też myślalem o tym że zgięta może być ale starałem sie zakładać w miare prosto i znowu pękła. Najgorzej że nie ma wskaźnika paliwa w VNie 800 i nie wiadomo ile paliwa jest-tak to sobie licznik kasowałem. Echhh...
-
Chyba nie tędy droga... Ale dziękiLuzak pisze:Trzeba wolniej jeździćMateusz G pisze:Ja też mam pewien problem z licznikiem otóż od zeszłego roku już ze 4 razy pękła mi linka prędkościomerza... Początkowo normalnie wymieniłem (dorabianą nie oryginalną) chodziła ze 3 tys km, padła itd. Tak ze 4 czy 5 razy. Przypuszczam że może licznik już cos za ciężko chodzi że te linki tak pękają. Macie jakieś pomysly jak to rozwiązać?
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Nasmarować tą linke? Jak mi facet w Częstochowie dorabia to ona uz jest w miare nasmarowana. Też myślalem o tym że zgięta może być ale starałem sie zakładać w miare prosto i znowu pękła. Najgorzej że nie ma wskaźnika paliwa w VNie 800 i nie wiadomo ile paliwa jest-tak to sobie licznik kasowałem. Echhh... [/quote]Mateusz G pisze:dobrze nasmarować i nie skręcać przy montażu ani też nie zginać za bardzo...
Czy pęknięcia linki zawsze miały miejsce po "ingerencji" użytkownika? W którym miejscu pękała ? Nie denerwuj się pytaniem tylko szukam możliwości. To jest dosyć dziwne, do budzika wchodzi linka zakończona "kwadratem" do koła trzpieniem w kształcie litery U ..... budzik jest zdecydowanie za delikatnym urządzeniem aby mógł powodować zatrzymanie i pęknięcie linki. Czy zegar pokazywał Ci prędkość zawsze płynnie czy wskazówka czasami "skakała" ?