Poszukuję książki serwisowej do EN 500 1993
- Gusia
- Miejscowość: Wrocław / Zduny
- Motocykl: Kawasaki Vulcan EN 500
- VROC: 0
Poszukuję książki serwisowej do EN 500 1993
Cześć
Przeglądałam forum i nie mogłam się dopatrzeć czy gdzieś była książka o moim maleństwie.
Może ktoś posiada i mógłby się ze mną podzielić
Byłabym bardzo wdzięczna
Przeglądałam forum i nie mogłam się dopatrzeć czy gdzieś była książka o moim maleństwie.
Może ktoś posiada i mógłby się ze mną podzielić
Byłabym bardzo wdzięczna
Vulcan mój to jest to - kocham go...
http://www.4shared.com/get/tRDkbh7P/Kaw ... LTD_5.html
mówisz i masz aniołeczku
mówisz i masz aniołeczku
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Nie trafiłem w swych poszukiwaniach na takowe. Opieram się na dwóch wydaniach Haynes'a (starsze 450-500 i nowsze 450,500 i Ninja 250). Przyznam jednak, ze chwilami też by się przydało coś po naszemu, bo ichni zaczyna mnie już drzaźnić
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
Fitter piszesz o książce serwisowej Haynesa a mi chodzi o ksiązkę obsługi motocykla. Mam taką od Vulcana C4 jest taka sama jak od C3 i jest po angielsku. Jeżeli EN-y były sprzedawane w polskich salonach to na pewno były ksiązki obsługi po polsku.fitter pisze:Nie trafiłem w swych poszukiwaniach na takowe. Opieram się na dwóch wydaniach Haynes'a (starsze 450-500 i nowsze 450,500 i Ninja 250). Przyznam jednak, ze chwilami też by się przydało coś po naszemu, bo ichni zaczyna mnie już drzaźnić
- fitter
Chyba niekoniecznie - dawniej nie obowiązywały przepisy, które nakazywałby załączać ksiazki/instrukcje po polsku... Z drugiej strony może takowe były... Nie mam bladego pojęcia - mój jest zza Odry i też nie miał książki jak go brałem, zestawu firmowych kluczy (narzędzi) zresztą też nie - ale za to była szyba, lightbary i dobra cena
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
a ja sobie tak myślę... że jakby się Vulcanerzy skrzyknęli i zaczęli tłumaczyć serwisówki, to można by je sprzedawać tematycznie w sklepie... np. potrzebny temat łańcucha, koszt smsa 5 zeta i kaska idzie na fundusz Vulcanerii...
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
- fitter
Zgadza się - tłumaczenie zarówno serwisówek jak i poradników wymagałoby zgody wydawcy i autoryzacji tekstu. A to raczej długa droga...
Co nie znaczy, że nie można na ich "podstawie" i własnych doświadczeniach oraz z własnymi fotami (każdy przecież dłubie przy moto) takich materiałów opracować we własnym zakresie I byłyby to materiały "własne VKC"
Co nie znaczy, że nie można na ich "podstawie" i własnych doświadczeniach oraz z własnymi fotami (każdy przecież dłubie przy moto) takich materiałów opracować we własnym zakresie I byłyby to materiały "własne VKC"
co kilka głów to nie jedna , nad czymś takim można pomyśleć, w przyszłości Praca pewnie nie byłaby łatwa, ale później zawsze jakieś dodatkowe fundusze ( o ile nikt by tego nie skopiował i nie puścił w świiiat) ok to nie na temat w zasadzie, sorki
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Wiola24 pisze:Kurcze no szkoda , że nie ma po Polsku książki bo też bym poczytała, bo się kolega śmieje że nie wie co gdzie mam w motorze, a ja go daje do serwisu i nic mnie nie interesuje za bardzo. Gorzej na trasie dlatego warto by coś wiedzieć
jak taki cwaniaczek to niech przetłumaczy z angielszczyzny czy też niemszczyzny słowo w słowo jak się wymienia rozrząd...... zobaczymy jaki z niego kozaczek
Re: Poszukuję książki serwisowej do EN 500 1993
Hej poszukuje ksiazki do EN 500 1994. Ktos cos podpowie?
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
Re: Poszukuję książki serwisowej do EN 500 1993
Fosa
Jak to napisałeś: „Hej poszukuje książki do EN 500 1994. Ktoś coś podpowie?”
Szukasz podpowiedzi, proszę bardzo.
Robimy to tak:
1. Otwieramy przeglądarkę, najlepiej Google;
2. Wpisujemy „Service Manual VN 500” z zaznaczeniem PDF (zawęża to poszukiwanie);
3. Jeżeli masz TOR Browser i troszkę wiedzy to czasami można coś pozyskać ze stron mniej oficjalnych.
4. Jak już poszukamy i ściągniemy to mamy oto takie instrukcje jak na załączonym obrazku:
Troszkę chęci i masz.
Jak to napisałeś: „Hej poszukuje książki do EN 500 1994. Ktoś coś podpowie?”
Szukasz podpowiedzi, proszę bardzo.
Robimy to tak:
1. Otwieramy przeglądarkę, najlepiej Google;
2. Wpisujemy „Service Manual VN 500” z zaznaczeniem PDF (zawęża to poszukiwanie);
3. Jeżeli masz TOR Browser i troszkę wiedzy to czasami można coś pozyskać ze stron mniej oficjalnych.
4. Jak już poszukamy i ściągniemy to mamy oto takie instrukcje jak na załączonym obrazku:
Troszkę chęci i masz.
Tex66