VN 750 ssanie
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
VN 750 ssanie
CZesc,.
Panowie mam mały problem. Mianowicie, po zlożeniu sprzeta odpalilem motocykl ale nie dziala mi ssanie. Linka jest dobrze podlaczona i dziala na gazniku ( wyciaga taki walek, nie wiem jak to nazwac) ale przy maxymalnym ssaniu obroty mam na 1tysiac, jak zmniejsze ssanie to zmniejsza sie obroty i motocykl gasnie. Co moze byc tego przyczyna? Przed cala akcja, max obroty byly powyzej 3 tysiecy. Z gaznikiem nic nie robilem oprocz wyjecia go.
Ktos ma jakis pomysl?
Panowie mam mały problem. Mianowicie, po zlożeniu sprzeta odpalilem motocykl ale nie dziala mi ssanie. Linka jest dobrze podlaczona i dziala na gazniku ( wyciaga taki walek, nie wiem jak to nazwac) ale przy maxymalnym ssaniu obroty mam na 1tysiac, jak zmniejsze ssanie to zmniejsza sie obroty i motocykl gasnie. Co moze byc tego przyczyna? Przed cala akcja, max obroty byly powyzej 3 tysiecy. Z gaznikiem nic nie robilem oprocz wyjecia go.
Ktos ma jakis pomysl?
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Piotr_Classic
Kurcze, nie bardzo widzę bezpośredniej zależności pomiędzy cięgnem ssania a regulacją wolnych obrotów....... może spróbuj podregulować wolne obroty zgodnie z serwisówką tak aby utrzymał obroty i sprawdź wtedy czy działa ssania jako takie. Nie wiem czy nie będzie Cię czekała synchronizacja gaźników? czy ładnie Ci się wkręca w obroty i równie płynnie z nich schodzi?
- Piotr_Classic
Się podłączę: problem podobny jak u Lacika; na max ssaniu ciężko pali, jak już odpali to kuleje (nierówna praca), nie wkręca się na obroty na ssaniu (ok. 1500 na max ssaniu i bardzo powoli się rozkręca do tego), po rozgrzaniu i zamknięciu ssania nadal nierówno pracuje. Problem nastąpił nagle i bez ostrzeżenia. Wymiana świec nic nie dała. Czy rozsynchronizowanie ( ) gaźników daje tak nagły efekt? Bo czytałem, że to może być to. Nie sprawdzałem, czy jest iskra, jeszcze.
Pozdrawiam Robert
- Radio
- Miejscowość: Połczyńskie Zdroje
- Motocykl: VN 900 Classic LT
- VROC: 35570
Jak cza, to cza ja bym się nie zastanawiał i zrobił to bo wydatek nie taki wielki a później bez niespodzianek można jeździć cały sezon i jeden dzień dłużejRamms pisze:Synchro zrobione + czyszczenie (oleje i płyny również), piknie pali , ale gość co mi to robił mówi abym zmienił banzyne, bo niby stara i aku, bo niby niebezpiecznie spada napięcie podczas rozruchu.
Pozdrawiam
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,
Ci nigdy nie śpiewają.
Mariusz
VROC#35570
Gdzie słyszysz śpiew tam idź,
tam dobre serca mają
źli ludzie wierzaj mi,