Szarpniecie przy wrzucaniu jedynki
- eFKa
- Miejscowość: Kasina Wielka
- Motocykl: vn 2000
- VROC: 34926
Szarpniecie przy wrzucaniu jedynki
Witam.
Mam pytanko.
Przed ruszeniem, gdy wrzucam jedynke moja vn-ka szarpie.
Czy to jest norma,czy powinienem cos z tym zrobić
Z góry dzieki za odpowiedz
Mam pytanko.
Przed ruszeniem, gdy wrzucam jedynke moja vn-ka szarpie.
Czy to jest norma,czy powinienem cos z tym zrobić
Z góry dzieki za odpowiedz
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
zakładam, że dzieje się tylko przy pierwszym odpaleniu danego dnia - sprzęgło Ci się klei - teoretycznie jest to normalne, chociaż można poprawić zmianą oleju
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
A u mnie już nie szarpie zawsze przed jazdą rozklejam sprzęgło przepychając na biegu i wciśniętym sprzęgle motocykl po czym odpalam i jest tylko chiche klik bez szarpnięcia. Od samego rozklejania i tak będzie szarpało jednak gdy ustawiłem obroty b.j. na takie baaaaardzo spokojne. niskie zniknęło również szarpanie przy wbijaniu 1.
Yamaha XV 1600, Honda XL1000V, SAM ZAP x 2, K-750
- Długi Lech
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: EN 500 C3
- VROC: 33639
Gdy masz sklejone sprzęgło (w chłodniejsze dni) i rozklejasz je poprzez przepychanie to trzeba pamietać że zaczynamy przepychać do TYŁU, małymi ruchami na przemian, tył - przód.Roy pisze:A u mnie już nie szarpie zawsze przed jazdą rozklejam sprzęgło przepychając na biegu i wciśniętym sprzęgle motocykl po czym odpalam i jest tylko chiche klik bez szarpnięcia. Od samego rozklejania i tak będzie szarpało jednak gdy ustawiłem obroty b.j. na takie baaaaardzo spokojne. niskie zniknęło również szarpanie przy wbijaniu 1.
Oczywiście z wciśniętą klamką sprzęgła i lepiej najpierw jest trochę pogrzać silnik.
Dokładnie tak jak piszesz najpierw tył potem przód. Ale co do tego rozgrzewania to z reguły silnik jak jest niedogrzany nie powinien być gaszony bo świece się szybciej kończą. Więc przy wypychaniu z garażu sprzęgło bieg rozklejamy sprzęgło, a po odpaleniu podczas grzania wciskamy sprzęgiełko i lekka przegazówka. I styknie
Yamaha XV 1600, Honda XL1000V, SAM ZAP x 2, K-750
mi tam nie szarpie... i nie przepycham...
ale zawsze odpalam na luzie i sobie chodzi chwilkę, może nie ruszam na zimnym
ale zawsze odpalam na luzie i sobie chodzi chwilkę, może nie ruszam na zimnym
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
moja chwilka to: upchanie tobołków do sakiew, założenie kasku przeglądając się w lustereczku i po chwilce
a może Panowie macie ciężką rękę?
a może Panowie macie ciężką rękę?
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/