VN 800 piszczenie
VN 800 piszczenie
Witam Panowie zwracam się do Was jako do fachowców z zakresu japońskiej myśli technicznej. Otóż ostatnio korzystając z tropikalnego polskiego klimatu pośmigałem trochę vulkankiem no i się dosyć nagrzał (ale wentylator się nie załączył). Po powrocie i zgaszeniu moto usłyszałem ciche piszczenie dobywające się spod konsoli. Mniemam że to termostat wydawał takie dźwięki ale to tylko przypuszczenie. Czy u Was też takie cuś występuje?? Czy jest to raczej zwiastun nadchodzących inwestycji w moto ;/
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Mój Vulcan chodzi w ekstremalnych warunkach średnia temperatura w granicach 30 st Jak jeżdżę po mieście to wentylator prawie cały czas chodzi i nie zasłyszałem jakichś dziwnych syczeń ani piszczeń pod konsolą. Poprostu postaw sprzęta w pionie odpal i zobacz czy ci się wentylator załącza. Gdyby było coś nie tak z termostatem (zaciął się albo coś tam innego) nie byłoby dobrego przepływu płynu to zapaliłaby ci się lampka na konsoli.
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Re: VN 800 piszczenie
Jak masz nagrzany zbiornik i wyjeżdżone troszkę paliwa to piszczą czasem nagrzane opary paliwa spod korkaRoy pisze:Witam Panowie zwracam się do Was jako do fachowców z zakresu japońskiej myśli technicznej. Otóż ostatnio korzystając z tropikalnego polskiego klimatu pośmigałem trochę vulkankiem no i się dosyć nagrzał (ale wentylator się nie załączył). Po powrocie i zgaszeniu moto usłyszałem ciche piszczenie dobywające się spod konsoli. Mniemam że to termostat wydawał takie dźwięki ale to tylko przypuszczenie. Czy u Was też takie cuś występuje?? Czy jest to raczej zwiastun nadchodzących inwestycji w moto ;/
Termostat miałem sprawdzany w serwisie przy okazji wiosennych regulacji i sprawność wentylatora też (został spięty na chwile na krótko) ale sam z siebie nigdy się nie załączył (jeszcze) a co do tych oparów to w sumie możliwe. Jak teraz będzie piszczał to szybko otworze wlew i zobaczę czy ustanie. Dzięki
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Ustanie syknie rozpręży się i po sprawie sam to mam co upałRoy pisze:Termostat miałem sprawdzany w serwisie przy okazji wiosennych regulacji i sprawność wentylatora też (został spięty na chwile na krótko) ale sam z siebie nigdy się nie załączył (jeszcze) a co do tych oparów to w sumie możliwe. Jak teraz będzie piszczał to szybko otworze wlew i zobaczę czy ustanie. Dzięki
- merkury76
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: był VN2000 i bedzie VN2000
- VROC: 0
u mnie to norma opary z baku natomiast jesli chodzi o ukł. chłodzenia to działa i to dosyc dobrze.Zalecam ci podpiecie go na"krótko" bo moze byc tak ze silnik przy wentylatorze płata figle jesli dziła to czujnik temp który załancza went. zmien.Ale to tak jak Sauro pisał na stojaka przy 4 piwach
Prawdziwi twardziele nie pija mleka
Prawdziwi twardziele jedzą krowy
Prawdziwi twardziele jedzą krowy