jazda HD V-rod
- merkury76
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: był VN2000 i bedzie VN2000
- VROC: 0
jazda HD V-rod
W sobote miałem okazje przejechac sie HD model V-rod muscle.Moje wrazenia z godzinnej jazdy nie są w pełni obiektywne ponieważ dopadł mnie deszcz.Ale jestem pod wrazeniem tego motonga.Pozycja napewno nie taka jak w naszych VN ale siadajac na ten moto miałem wrazenie ze dosiadłem byka i trzymam go za rogi a on chce mi spier...spod tyłka.Skrzynia pracuje bez zarzuty, elastycznosc silnika nawet całkiem całkiem .Cała przyjemnosc z jazdy rozpoczyna sie jak osiągnie okolo 3 tys obrotów. I największy plus to jego zbieranie po odkreceniu manetki.Nawet nie wiedziałem i juz miałem 170 .Po prostu ślina chciała mi warge przeciąc.Podczas deszczu prowadził sie pewnie mimo szerokiej opony.Po odkreceniu manetlki i straceniu przyczepności tylniego kola szedł jak po szynach , bez zarzucania na boki. W VN2 niestety rzucało. Jedynymi rzeczami które były na minus to mały bak (na jakies 150 km ) niewygodna pozycja do podróży , słabe jakościowo elementy (widac rdze i przebarwienia) i cena jest zaporowa. Za wersje V roda muscle spiewają ponad 70 tysiecy.
Gdyby ktoś chciał spróbowac i porównac moto HD z Naszymi Kawkami to podaje stronke
http://testrides.harley-davidson.pl/dea ... alerId=277
Gdyby ktoś chciał spróbowac i porównac moto HD z Naszymi Kawkami to podaje stronke
http://testrides.harley-davidson.pl/dea ... alerId=277
Prawdziwi twardziele nie pija mleka
Prawdziwi twardziele jedzą krowy
- merkury76
A ja wam powiem ze mnie sie dobrze jechało ot taki moto z pazurem.Kawa mogłaby zrobic coś na wzór V roda lub intrudera M. Troszke podkrecic obroty zmienic pozycje i zrobic kompromis dla tych co lubia troszke wiecej pokrecic wałem ponad 5 tys/obr. Powiedziałbym zrobic VN2 na taki wzór
Thomas wal do HD moze sie jeszcze załapiesz na testa to pośmigasz
Thomas wal do HD moze sie jeszcze załapiesz na testa to pośmigasz
-
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Motocykl: hd ultra electra limited 103 c &night rod
vn 2000 jest na popychaczach więc podkrecenie obrotów nie wchodzi w rachbe trzeba by robić nowy silnik, dlatego własnie v-rod ma inny silnik niz zwykłe hd. każdy jezdzi tym co lubi , siedziałem n v-rodzie i wiesz mi nie chciałbym nim do rumuni jechać, założysz dużą szybe kufry oparcie i wygląda jak kupa, więc vn 2000-power cruizer trochę turystyczny jest jak dla mnie na pierwszym miejcu (nie pisac o rockecie bo to nie v-2)
- merkury76
Powiem wam że miałem okazje przetestowac Rocketa 3.Byłem napalony na jazde tym moto i udało sie.160 koni 20Nm 3 cylindry po prostu bestia.Odpalenie maszyny i piekny pomruk 2,3 litrowego rumaka.Startujemy...biegi wchodza idealnie bez szarpniec i stuków sprzegło chodzi lekko.Teraz próba przyspieszenia i jestem w szoku do 100 okolo 3sek.miodzio. Elastycznośc silnika po prostu rewelacja.Ma sie wrażenie ze przyspiesza tak samo na wszystkich biegach.4 bieg 60 km/h odkrecenie manety i 140 w momencie.Wspaniałe zawieszenie dziury prawie nieodczuwalne. I tyle z plusów. Teraz minusy. Hamulce to porażka zeby to zatrzymac. ABS działa ale zeby zatrzymać maszyne trzeba mocno dociskac klamke. Druga wada to ciężko położyc go w zakrecie.
http://www.youtube.com/watch?v=F8WO6FIrplo
http://www.youtube.com/watch?v=F8WO6FIrplo
- merkury76
...cd tak wiec porównując go do VN2 poza silnikiem i zawieszeniem reszta jest na plus dla VN. Rocket ma wysoko umieszczone siedzenie wiec przy moim wzroscie 178 podpierałem sie na palcach. Także wykonczenie motocykla i detale sa na plus VN wszystko tutaj zrobione jest tak ze tworzy nam estetyczną bryłe motocykla bez zbednych wystajacych srub czy linek. Reasumujac sa to 2 rózne kategorie moto ale zrobiłem małe porównanie.Reasumujac te moto można porównac do 2 kulturystów. Pierwszy duży napakowany pieknie wyrzeżbiony niczym mistrzowie z Mr Olimpia -VN . Drugi też potezny z pewnymi niedoskonałościami w rzeżbie a wygladem podobny do bandziora z ciemnej bramy to własnie Rocket