Tykanie w silniku

Nabes

Post autor: Nabes » ndz wrz 04, 2011

jezdzic, nic mu nie bedzie[/quote]

Albo jestem przewrażliwiony ale wydaje mi się że jakieś drgania odczuwalne podczas jazdy na biegu doszły do tego. Jak wciskam sprzegło to ustają a podczas jazdy na biegu znowu czuc. Czy wina oleju może byc przyczyną tykania zaworów i tych drgan czy to jakiś poważniejszy problem?

zaopmniałem dodac ze w ciagu ostatnich dwóch dni zrobiłem jakies 220 km i zauważyłem w tym czasie takie obiawy. O tykaniu to już wspominałem wczasniej ale teraz doszły te drgania (tak mi sie wydaje). Ogolnie odczuwałm mniejszy komfort podczas jazdy.

Moze ktoś cokolwiek doradzic?

Awatar użytkownika
bzq
Miejscowość: strzelce op.
Motocykl: VN15 SE
VROC: 0

Post autor: bzq » pn wrz 05, 2011

chyba jesteś przewrażliwiony...to nie limuzyna
musi coś drgać i dzwonić...oczywiście bez przesady
NIC

Nabes

Post autor: Nabes » pn wrz 05, 2011

niepotrafie sobie przypomniec czy było to wczesniej jak kupiłem moto... To moje pierwsze moto i na poczatku mogłem nie zwracac na to uwagi a teraz juz tak... albo nie było tego a teraz jest :P ehhhh.... chyba odwiedze mechanika dla czystego sumienia. :D

Awatar użytkownika
bzq

wiesz jak ja kupiłem swojego to też nie wiele rzeczy nie zwracałem uwagi...to normalne.
człowiek zajarany i nie patrzy
NIC

Fatman76
Miejscowość: Tarczyn
Motocykl: VN 1500 Custom/KZ 650 Chopper/Dniepr MT11

Post autor: Fatman76 » pn wrz 05, 2011

no to u mnie zagadka z cykaniem rozwiązana!!! cykały sobie DEKOMPRESATORY :) które są rozklekotane na maxa. na poczatku miałem plan aby je wymienić na nowe ale jak zobaczyłem ceny to mnie zatkało. i co najfajniejsze to na przedni gar jeden kosztuje 364 zł a na tylni 604 zł mimo że są prawie identyczne( przynajmniej wizualnie). nie pozostaje mi nic innego jak tylko poddać je regeneracji :) czyli kilka młotków w nity i jak to powiedział mój mechanik "bedzie pan zadowolony" :)
"A kto wódki nie pije jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa bez-ideowcem!!!"

Awatar użytkownika
bzq

te dekompresatory to słaby punkt
ja jak sprawdzałem ceny to stały po 560 zł - 10% rabatu
w swoim zmieniłem tylko sprężyny i to może był błąd ...trzeba było je trochę ponapie...dalać młotkiem
NIC

Awatar użytkownika
bzq

Post autor: bzq » pt wrz 09, 2011

Fatman76 pisze:no to u mnie zagadka z cykaniem rozwiązana!!! cykały sobie DEKOMPRESATORY :) które są rozklekotane na maxa. na poczatku miałem plan aby je wymienić na nowe ale jak zobaczyłem ceny to mnie zatkało. i co najfajniejsze to na przedni gar jeden kosztuje 364 zł a na tylni 604 zł mimo że są prawie identyczne( przynajmniej wizualnie). nie pozostaje mi nic innego jak tylko poddać je regeneracji :) czyli kilka młotków w nity i jak to powiedział mój mechanik "bedzie pan zadowolony" :)
zrobiłeś tak czy tylko planujesz?
NIC

Fatman76
Miejscowość: Tarczyn
Motocykl: VN 1500 Custom/KZ 650 Chopper/Dniepr MT11

Post autor: Fatman76 » wt wrz 13, 2011

tak własnie zrobiłem, ale co do efektów to jeszcze nic nie wiem bo jestem w trakcie składania silnika.
"A kto wódki nie pije jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa bez-ideowcem!!!"

ODPOWIEDZ