750 znowu problem
- TOYOR
- Miejscowość: Łaziska Górne
- Motocykl: Vulcan 750
- VROC: 0
750 znowu problem
Witam
Mam kłopot na 5 biegu, przy prędkości około 70-90km/h zaczyna coś przerywać i szarpać co chwilę.
nie wiem czy to silnik przerywa czy coś w napędzie. wydaja mi się że silnik ale ciężko wyczuć bo strach że sie coś wypieprzy.
Dodam że na innych biegach tego nie ma.
Może ktoś to już przerabiał.
Mam kłopot na 5 biegu, przy prędkości około 70-90km/h zaczyna coś przerywać i szarpać co chwilę.
nie wiem czy to silnik przerywa czy coś w napędzie. wydaja mi się że silnik ale ciężko wyczuć bo strach że sie coś wypieprzy.
Dodam że na innych biegach tego nie ma.
Może ktoś to już przerabiał.
- Daromax
- Miejscowość: Zabrze
- Motocykl: VN 2000 Classic LT
- VROC: 33649
NIe chcę być prorokiem ale może być to zębatka 5 biegu . Spróbuj na luzie pełny zakres obrotów od niskich do wysokich czy silnik nie przerywa a pózniej sprawdz zakresy obrotów na poszczegolnych biegach tylko uważaj z tym 5 biegiem jak wyczujesz że to on to wyłącz bo rozwalisz skrzynię całkiem. Oby nie to daj znać .
- TOYOR
na luzie wchodzi na obroty i nic nie przerywa.jak jade na innych biegach to tez nic sie nie dzieje.tylko na 5 juz przy 3 tyś obrotów. tak szarpnie co 5-10 sekund, to chyba wskazuje na skrzynię, bo kardan raczej nie?
teraz nie wiem czy mogę sobie jeździć do 4 czy lepiej wcale.
(ile może kosztować taka naprawa skrzyni}
teraz nie wiem czy mogę sobie jeździć do 4 czy lepiej wcale.
(ile może kosztować taka naprawa skrzyni}
- TOYOR
Dzięki Tiszo że sprowadziłeś mnie na ziemię.Tiszo pisze:NAPRAWA koszt zależy od tego za ile kupisz skrzynie albo koła, ale jak używana to pewnie musisz kupić całą. Koszt skrzyni w granicach od 500 do 1000 zeta, naprawa to jakieś 1500 do 2500 za robociznę i minimum z 400 za uszczelki
chyba będzie trzeba kupić chiński skuter bo naprawa droższa od motoru.
ciężki orzech do zgryzienia.
może poczekam na cud