Ubezpieczenie motocykla
Ubezpieczenie motocykla
Witajcie. Ubezpieczenia podrożały, czy mnie agent w ciula zrobił? Za pojemność 1500 i zniżkach 60% zapłaciłem 380zł z NW w Warcie. W InterRisc chcieli 650zł . Ile Wy płacicie?
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
W PZU na wiosnę też coś koło tegoAndrew pisze:W Katowicach w Warcie pół roku temu moto VN 1500 61 zł bez NW na rok.
Aha. 60 % zniżki.
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
-
- Miejscowość: Będzin
- Motocykl: VN 1500 Vinci,VN 2000 Deep Purple,VN 15 Ziuk
- VROC: 31802
Nie przejmuj się. Mnie też rżną. I tez dlatego , że od 7 lat u tego samego człowieka. Z lenistwa nie chce mi się przenosić do innej firmy. A on mi przypomni o składce , jak nie mam czasu to przyjedzie do mnie z ubezpieczeniem . Lenistwo też ma swoja cenę.Piker pisze: Ubezpieczam u kobiety oprócz tego jeszcze dwa samochody, trochę z lenistwa, trochę z naiwności ( cztery lata u niej, to pewnie dobre ceny daje myślałem) nie orientowałem się u innych ubezpieczycieli.
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
ej, ja też jestem z mazowieckiego
aaa tylko pojemność niższa - ale wydawało mi się, że w przypadku ubezpieczenia motocykli pojemność nie ma znaczenia
aaa tylko pojemność niższa - ale wydawało mi się, że w przypadku ubezpieczenia motocykli pojemność nie ma znaczenia
pie.....lę, nie myję
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Wiem, jadą po kodach pocztowych.Andrew pisze:Romuald ale to też zależy od województwa . Posługują się kodami województwa i to wpływ na składkę. Np. ja i Duszek . Katowice i Goleniów . Ta sama pojemność , ta sama firma i 100 % więcej .mirad pisze:Luty 2011, Allianz, OC + MiniCarAssistance + Informacja Prawna => 190 PLN
Ja mam tego samego brokera od lat, ale oni grzebią po różnych towarzystwach i wybierają ofertę. Ponieważ ubezpieczam u nich kilka rzeczy wiedzą, że jak skrewią to mają trudną rozmowę, jedną już mieli i pewnie nie tęsknią za następną. Zawsze wchodząc do nich mówię, że chcę zapłacić mniej niż w zeszłym roku.
Warto, niestety osobiście, sprawdzić towarzystwa samodzielne w sprzedaży / bez brokerów / jak np. Link4, chociaż ci moto bodaj nie robią, więc puszki.
Czasem coś ciekawego można znaleźć.
Ale ZAWSZE odnawiając polisę trzeba sprawdzić co się dzieje na rynku, bo zmiany są ciągle: bo ustawa inna, inna polityka towarzystwa itd.
Ponadto, zależnie od towarzystwa, agent przypisany do tegoż ubezpieczyciela może się nie starać specjalnie, albowiem nie ma prawie nic z odnowienia polisy, a zarabia tylko na nowych umowach. Więc leje na temat. Taka praktyczna uwaga.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
OC Nomada "Duszkowego" 111 zł
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
- Zombie
U mnie we wsi Mława:Andrew pisze:Ale w Goleniowie.Zombie pisze:OC Nomada "Duszkowego" 111 zł
Poprzedni własciciel chyba nie miał zniżek.....
"Duszkowego" to tak z przyzwyczajenia pisze.
- Zombie
Aaa ba no, jak się ma taakie auto to wiedzą z kogo rżnaćPiker pisze:Ubezpieczałem w tym samym czasie autko. 3L pojemność i zapłaciłem z NW i szybami nie całe 700zł to na czysto wychodzi jakieś 580zł. Dlatego się zastanawiałem czy mnie nie orżnęła na motocyklu. I czy zniżki z samochodu przechodzą na motocykl?
A tak naprawde.....przegięcie.