Ubezpieczenie motocykla
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
To jakaś....hmmm, skoro ci nie poweidziała że np inne będzie najdrożej. Na koszty ma wpływ jeszcze kilka rzeczy, np czasami nawet za kolor można dostać zniżkęPiker pisze:No chyba widzimy częściowo rozwiązanie. Przypominam sobie że kobitka pytała mnie o rodzaj motocykla. Chopper, sportowy, cross, turystyk. Nie było cruisera, no i wybrała opcję INNE. Ciekawe czy to To? Jutro muszę zadzwonić.
- Painkiller
- Miejscowość: wRock...
- Motocykl: Kawa VN800 A
- VROC: 34211
Ładnie, ja za taką pojemność z 40% zniżką płacę 950zł za samo OC:/ A za moto 90zł. Ale jak ostatnio załatwiałem ubezpieczenie na auto to padały pytania o stan cywilny oraz dzieci i to przykuło moją uwagę. I facet mi objaśnił że jeżeli jest się wdową i rozwódką (nie było mowy o wdowcach i rozwodnikach) to płaci się zwyżkęPiker pisze:Ubezpieczałem w tym samym czasie autko. 3L pojemność i zapłaciłem z NW i szybami nie całe 700zł to na czysto wychodzi jakieś 580zł
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Allianz 42k PLN OC i AC jak wyżej + od kradzieży=> 5% wartości
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
No fajnie, 37K, 42K, super!!! tylko zdajecie sobie sprawe, ze wyplaca szkode w/g wartosci moto, na dzien jej zaistnienia, czyli moto dzis ubezpieczone na 42K za pol roku nie bedzie tyle warte, o ile jest warte dzis, ktos bral do reki jakis cennik? pomijam juz zlodziejska wysokosc skladki, to i tak w zyciu tyle nie wyplaca...
rece opadaja jak doja...
rece opadaja jak doja...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Można dokupić opcję stałej wartości rynkowej.Krasnal pisze:No fajnie, 37K, 42K, super!!! tylko zdajecie sobie sprawe, ze wyplaca szkode w/g wartosci moto, na dzien jej zaistnienia, czyli moto dzis ubezpieczone na 42K za pol roku nie bedzie tyle warte, o ile jest warte dzis, ktos bral do reki jakis cennik? pomijam juz zlodziejska wysokosc skladki, to i tak w zyciu tyle nie wyplaca...
rece opadaja jak doja...
Wartość wg eurotax'u czy coś takiego.
U mnie jest ok. Moto z produkcji 2008 r, 1 rejestracja 03/2009, wartość w 2011 37 kPLN - czyli moja strata wartości ok 8%. W tym jest cały myk biznesowy. Czyli nie jest źle.
Ale stawki są wiadomo jakie do średniego wynagrodzenia w PRL-bis.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Krzychu, ja mialem ubezpieczenie w pakiecie, przy kupnie moto. Czyli w cenie moto ubezpieczenie. I mam taki zapis: "odszkodowanie z tytułu AC za szkody całkowite i kradzieżowe, jest wyplacane do wartości sumy ubezpieczenia określonej w umowie, jednak w kwocie nie wyższej niż wartość rynkowa motocykla w dniu ustalenia odszkodowania Z ZASTRZEŻENIEM, ŻE DLA MOTOCYKLI FABRYCZNIE NOWYCH PRZEZ OKRES DWUNASTU MIESIĘCY OD DATY PIERWSZEJ REJESTRACJI ZA WARTOŚĆ MOTOCYKLA DLA CELÓW USTALANIA ODSZKODOWANIA UWAŻAĆ SIĘ BĘDZIE WARTOŚĆ FAKTUROWĄ"
Natomiast na Nomada mam tylko OC, a 900-tka w pakiecie
Natomiast na Nomada mam tylko OC, a 900-tka w pakiecie
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
jakby AC było tańsze - to też wykupiłabym Felce taką przyjemność
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
że ja niby od ponuroszarej?Ja-jo pisze:AC, tak gdzie nie spojrzysz tam widać, a jednak by sięgnąć... za daleko, wszak Alfa Centauri to trzecia z najjaśniejszych gwiazd nocnego nieba. Cóż nie każdemu dane sięgnąć gwiazdki z nieba i niektórzy jak i ja muszą w znoju ponuroszarej rzeczywistości trwać jedynie przy O-kresowym C-haraczom