Zróbmy dobrze sasiadowi/sąsiadce, czyli moja walka

Luźne temaciki. Bez cenzury ;)
Awatar użytkownika
MarKov
Miejscowość: WARSZAWA
Motocykl: VN 1700 CLASSIC TOURER
VROC: 27362

Post autor: MarKov » sob paź 29, 2011

Thomas pisze:namaluj pasy co dwa metry
zgodnie z wytycznymi do projektowania miejsce parkingowe ma minimalną szerokość 2,30 m :mrgrin: :mrgrin:
MarKov
VN 1700 Classic Tourer
VN 900 Classic (był)

VROC # 27362

Awatar użytkownika
Robson
Miejscowość: Tychy
Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
VROC: 34475

Post autor: Robson » sob paź 29, 2011

Wprawdzie od 2 lat mieszkam w domu, praktycznie w środku pola, ale jeszcze do niedawna sam borykałem się z tym problemem.

Historia 1.

Sąsiad obok z klatki (w klatce 16 mieszkań) ubzdurał sobie, że ZAWSZE jego jest miejsce parkingowe drugie od lewej śmietnika (wytyczone pasy). Kiedyś schodzę, a sąsiad leje się z sąsiadem z mojej klatki (dosłownie), bo tenże zajął jego miejsce :hammer: Podobno to historia tych dwóch klatek od lat, tak sobie wzajemnie "dokazywali" Skończyło się policją, bez zgłoszeń oficjalnych, ale do dziś patrzą na siebie :boks:

Historia 2 - moja Kochana Żonka

Otrzymała nówkę Yariskę obrendowaną jakimś tam krwiopijczym bankiem. Jako, że nie było, gdzie zaparkować, stanęła, no właśnie, gdzie? Na miejscu nr 2, tak właśnie tego ciekawego sąsiada... Rano schodzę do mojego pojazdu patrzę, a tuuuuuuu...... Wszystkie szyby Yariski osikane jakąś tłustą breją, w zasadzie nie do wytarcia, sama substancja oleista. Walę do tego sąsiada, bo tak się składa, że dziwnie pracował w wózkach widłowych i parę razy wcześniej oferował mi z Wurtza zarąbiaste środki do czyszczenia i penetrowania. Oczywiście on na to" ja tego nie zrobiłem", pedziołech tylko, że za 15min szyby maja być glanc czyste, inaczej sprawę zgłaszam o zniszczenie do policji, po środkach bez problemu dojdą, jakiego są pochodzenia. Za 10min. na szybach nie było śladu. Pomimo tego, nigdy się nie przyznał... Tacy są sąsiedzi :mad:

Lacik, u Ciebie zawsze Ktoś się znajdzie do blokowania wjazdu bo tam zawsze ciężko parkować w Zentrum. Dopisz w pismie 3pkt, szczególnie u Św.Krzysztofa :hah:
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.

Nabes

Post autor: Nabes » sob paź 29, 2011

Lacik zrewanżuj się sąsiadom ..,

http://demotywatory.pl/page/11

No ale jeszcze musisz poczekac ... :P

Awatar użytkownika
Domel
Miejscowość: Katowice
Motocykl: XX ;)
VROC: 0

Post autor: Domel » ndz paź 30, 2011

Eee tam widzę, że takie problemy to nie tylko u nas :mrgreen: Do tej pory jak stawialiśmy auta pod domem to było na zasadzie wolnej amerykanki, kto zaparkował ten miał szczęście a reszta stawiała auta gdzieś po kątach na osiedlu (mimo właśnie, że każdy tu żyje w pełnej symbiozie z każdym). I tego się chyba nie zmieni u nas na osiedlu poszli o tyle do przodu, że powiększają parkingi o dodatkowe miejsca co prawda trochę szkoda bo zaczyna ubywać u nas terenów zielonych, ale no cóż jest to następstwo tego, że na dzień dzisiejszy coraz częściej na rodzinę przypadają min. 2 autka. My nasze wysłaliśmy na parking strzeżony, przez co śpię spokojniej (bo raz nam już ukradli auto), i przy okazji nie obawiam się o to, że przyjadę i będe musiał jeździć i szukać miejsca parkingowego.

Co do twojego listu Lacik, to lepiej i szybciej będzie jak pogadasz z właścicielami tych aut (to tylko 8 aut) i dojdziecie do jakiego porozumienia a jak to nie da rady bo karniaki na szybę hehe, u nas przed firmą mieszkańcy zaczęli tak walkę z parkującymi i powiem Ci, że pracownik ode mnie miał wątpliwą przyjemność to zdrapywać z szyby i od tego czasu nauczył się parkować :mrgreen: Powodzenia

Awatar użytkownika
Robson

Post autor: Robson » pn paź 31, 2011

Domel, a z jakiej ty dzielnicy?

Awatar użytkownika
Domel
Miejscowość: Katowice
Motocykl: XX ;)
VROC: 0

Post autor: Domel » pn paź 31, 2011

Bogucice :), centrum dowodzenia światem :hah:

Awatar użytkownika
Robson

Post autor: Robson » pn paź 31, 2011

Tam sie urodzilem na Markiewki w szpitalu i mieszkalem na Wajdy, ale na miejscu mojego domu stoi blokowisko. Dzis tam bylem palic swiece na cmentarzu u Babci.

Awatar użytkownika
Steve
Miejscowość: Siemianowice Śl
Motocykl: vn 1600 classic
VROC: 33192

Post autor: Steve » wt lis 01, 2011

centek pisze:Lacik, a nie pomyślałeś żeby tak po ludzku, od siebie przyjebać sąsiadowi-tłukowi ?
:D
Centuś , od dziś jesteś moim idooolem!!!!!!!
It's time to go,time for the freedom

Konrad
Miejscowość: Lublin
Motocykl: VN1700 NOMAD
VROC: 34019

Post autor: Konrad » wt lis 01, 2011

Steve pisze:
centek pisze:Lacik, a nie pomyślałeś żeby tak po ludzku, od siebie przyjebać sąsiadowi-tłukowi ?
:D
Centuś , od dziś jesteś moim idooolem!!!!!!!
Moim też :ok: :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiam Konrad

VROC #34019

ODPOWIEDZ