to w weekend nie dam radyAlbert pisze:Jechalismy 3 i pol dnia. Średnio robiliśmy 800-1000 km dziennie jadąc do Guardy.
Portugalia, kilka zdjęć z wycieczki
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Nomad 1600, VN 2000 LT
- VROC: 32428
Fajna trasa.
Chętnie pogadam na zlocie.
W zeszłym roku zrobiliśmy z żoną Bałtyk dookoła.
Trasa około 4500 km,jakieś 14 dni,dużo przepięknych miejsc.
Śmigaliśmy 800-tką z innej stajni.Też byliśmy dopakowani,ale dawał radę.
Od tego sezonu mamy maszynę z jedynie słusznej stajni i może sypniemy na południe Europy.
Ps
Wszystko fajnie tylko ta deklaracja.Ale popieram prezętowanie swoich poglądów.
Chętnie pogadam na zlocie.
W zeszłym roku zrobiliśmy z żoną Bałtyk dookoła.
Trasa około 4500 km,jakieś 14 dni,dużo przepięknych miejsc.
Od tego sezonu mamy maszynę z jedynie słusznej stajni i może sypniemy na południe Europy.
Ps
Wszystko fajnie tylko ta deklaracja.Ale popieram prezętowanie swoich poglądów.
Włączam silnik, daję kopa
Za mną tylko kurz
Za mną tylko kurz
Nam full ekwipunek (łącznie z namiotem i karimatami) dla 2 osób na trasę na przeszło 6tkm zajmował tylko tył motocykla. Co prawda przeniesienie całego ciężaru właśnie na tył spowodowało że sprzęt się stał mocno nadsterowny, no ale bez przesady.Sławek pisze:Fajna trasa.
Paradoksalnie największy problem miałem z odwołaniem się do założeń w stosunku do ilości rzeczy planowanych do zabrania przez moją kobietę.
Przecież życie to nieustanne pasmo wyborów...
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Szczęściarz Ale ja się zastanawiam jak moja Agusia się spakuje na 3 dni w 1 sakwęSławek pisze:Na całe szczęście nigdy nie padło stwierdzenie " bo mogliśmy pojechać samochodem"
Może warto założyć nowy temat co warto a czego nie zabierać w dłuższe wyprawy
Będzie to cenna wskazówka dla tych co gdzieś się wybierają w dłuższą trasę
- Albert
- Miejscowość: Błonie
- Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000
- VROC: 0
Panowie to proste, ja już można powiedziec mam na sztywno w jednej sakwie ortaliony, ocieplacze, apteczka, butla z gazem, gaśnica, apteczka, dwa koła zapasowe i tego w zasadzie nie wyjmuje, w drugim zawsze bierzemy zarcie, czyli zupki z radomia i wszystko to co się nie psuje na dłuższą mete, na bagażnik idzie namiot, duża torba którą dzielimy na pół i nie ma ze boli każdy musi się zmieścić w swoją połowe. Na sakwy mocuje spiwory. Wszystko zresztą widać na zdjęciach. To jak wszystko jasne to musimy jeszcze w tym roku, może na jesieni wyruszyć na wikend w bięszczady, najlepsza pora na ten nasz rejon. Co wy na to, koczowniccy vulkanejros.
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.
-
- Motocykl: Nomad 1600, VN 2000 LT
- VROC: 32428
My zdecydowanie hotele.
Nasz pomysł to.Dojechać do kolejnego celu,zameldować się w hotelu,szybki prysznic
i można lecieć na miasto-pozwiedzać,zobaczyć coś ciekawego nie tylko z pozycji siodła
Następnie do hotelu,nocleg,dalej do następnego celu (wypoczęty wyspany).
Nasz pomysł to.Dojechać do kolejnego celu,zameldować się w hotelu,szybki prysznic
i można lecieć na miasto-pozwiedzać,zobaczyć coś ciekawego nie tylko z pozycji siodła
Następnie do hotelu,nocleg,dalej do następnego celu (wypoczęty wyspany).
Włączam silnik, daję kopa
Za mną tylko kurz
Za mną tylko kurz
- oktogon
- Miejscowość: Rzeszów
- Motocykl: BMW K1200RT
- VROC: 31527
W bieszczadach to tak średnio na miasteczko Tam dojechac motorkiem, rozbić się na jakimś polu namiotowym bądź nawet hotel (nie ma ich za wiele) i wieczorkeim ognisko, kiełbasa, piwko. Jak bedzie powstawał plan wycieczki to się aktywnie właczam z racji lokalizacji i zorganizuje się wszystko co trzeba, tylko dawać termin i skład na ile co rezerwować.
_____ VROC 31527 _____